Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PlayStation 5 má mít exkluzivní hry pro start, ale E3 2020 opravdu vynechá

Sony se nelíbí vize veletrhu.

Jak jsme psali o víkendu, Xbox Series X nebude mít žádné exkluzivní hry minimálně úvodní rok po vydání.

Insider a redaktor Kotaku, Jason Schreier, zaslechl, že u konkureční konzole u Sony tomu bude opačně. Ve starším podcastu Kotaku Splitscreen výslovně uvedl:

"Dozvěděl jsem se o některých PS5 startovních titulech (pro Vánoce 2020). Neřeknu jejich názvy, protože o nich budu psát sólo články v budoucnu, ale tyto hry budou fungovat jen na PlayStation 5".

Můžeme zatím jen spekulovat, o které PS5 exkluzivity asi tak půjde. Vsadili bychom si na nové Gran Turismo, pak nějaká AAA akce typu Horizon Zero Dawn 2, možná nějaký remaster starší hry, možná ta hra od tvůrců The Last Guardian a určitě i nějaká hopsačka pro mainstreamové publikum, něco jako byl svého času Knack či Ratchet and Clank.

Každopádně už je jisté, že je neuvidíme na červnové výstavě E3 2020. Naplnila se totiž slova analytika Michaela Pachtera, který už v pátek uvedl, že Sony se letos nezúčastní:

"Považuji to za obrovskou chybu, protože jejich výroky o zaměření se na zákazníka nekorespondují s absencí na hlavním herním veletrhu roku. Přál bych si, ať si to ještě rozmyslí, ale pochybuji o tom," uvedl tehdy.

Sony vše dnes pro GamesIndustry a CNET oficiálně potvrdila: E3 2020 prostě vynechá. Ačkoli má prý respekt vůči ESA coby organizaci, nepřipadá ji, že by vize této výstavy byla tím pravým ořechovým, na co by se měli tento rok soustředit.

Mluvčí firmy dodal, že na letošek plánují "stovky různých akcí po celém světě", kde budou mít lepší příležitosti setkat se s fanoušky. Naráží tím na fakt, že E3 v Los Angeles je určena hlavně pro novináře a obchodníky, zatímco běžní lidé tam mohou zavítat jen v omezeném počtu a po zaplacení tučné částky za vstupenky.

Pro Sony je také výhodnější uspořádat k představení PS5 speciální akci, kdy se ji to nejlépe hodí a ve stylu, jaký přesně potřebuje, než aby vše zapadlo v mumraji během velké výstavy začátkem léta.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Gran Turismo Sport

PS4

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments