Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zpoždění nabírá i Final Fantasy 7 Remake

Až v dubnu.

Dnešní odpoledne se nezapíše do historických análů jako úplně pozitivní. Po těch Avengers odsunuli Square Enix i nejbližší druhou velkou hru.

Remake Final Fantasy 7 pro PS4 nevyjde začátkem března, nýbrž až o měsíc později - 10. dubna 2020.

Buď se tedy bude přímo tlouct s Cyberpunk 2077, nebo už japonské studio ví něco interního (jako že cyberpunkové sci-fi RPG od CD Projektu nedorazí včas - ???), takže ho tenhle problém nemusí nikterak trápit.

Producent Yoshinori Kitase sepsal krátký otevřený dopis fanouškům, v němž poděkoval za jejich trpělivost a pokračující podporu:

"Jsme si vědomi toho, že mnoho z vás vyhlíží výsledek naší práce. Nicméně aby byla hra sladěna s naší vizí a odpovídala kvalitě, kterou od nás fanoušci očekávají, rozhodli jsme se posunout její vydání na duben."

Těchto pár ziskaných týdnů navíc prý umožní provést finální vyladění, aby hra nabídla co nejlepší možný zážitek. Jménem vývojářského týmu se producent omluvil všem za to, že bude potřeba počkat si o něco déle.

Tím pádem se tedy posune asi i ta roční (časová) exkluzivita konzole od Sony, takže majitelé Xboxu a PC si počkají minimálně do dubna 2021.

Read this next