Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Epic Games Store má desetinu uživatelů Steamu

I protože loni rozdal 73 her zdarma + tržby a plány.

Tim Sweeney a spol. se s jejich digitálním obchodem daří lépe, než předpokládali. Překonali prý interní předpovědi o 60 procent.

Epic Games Store už nyní má 108 milionů zaregistrovaných uživatelů, oznámil Epic.

To je přibližně desetina toho, co měl před pár měsíci dominantní Steam. Ten měl přes miliardu registrovaných uživatelů, dosavadní špičku necelých 20 milionů aktivních uživatelů naráž a 90 milionů aktivních uživatelů měsíčně (údaj z jara 2019).

Obchod s PC hrami firmě loni vygeneroval tržby 680 milionů, což je prý větší úspěch než Free-2-Play akce Fortnite. Z této částky tvoří 251 milionů dolarů odbyt her od ostatních výrobců a nejsou do toho započítány kupóny či placené exkluzivity, které mnozí fanoušci Steamu vyloženě nesnáší a provádějí kvůli nim bojkot. Odhaduje se, že Valve mohli ve 2017 mít tržby ze základních her až 4 miliardy dolarů ročně (bez DLC a mikrotransakcí).

"Díky exkluzivitám jsme se pořádně dostali na oči a dokázali zatopit konkurentovi s více než devadesátiprocentním podílem na trhu. Exkluzivity znamenají, že můžeme výrazně pomoci vývojářům s jejich náklady na vývoj a investicemi do marketingu, což pak přináší nové zákazníky na náš obchod, namísto scénáře, kdy bychom pouze nabízeli distribuční kanál k vydání," vysvětlil Sweeney.

Za úspěch samozřejmě EGS vděčí i častému rozdávání plných her zdarma. Za rok 2019 jich takto nadělil neuvěřitelných 73 a i letos v tom hodlá pokračovat. Tempo instalace her zdarma je prý několikrát vyšší, než předpokládali. Lidé v rámci tohoto programu požádali o 200 milionů her zdarma.

Nejpopulárnějšími hrami na EGS byly: World War Z, Borderlands 3, Untitled Goose Game, Metro Exodus, Control, The Outer Worlds, The Division 2, Dauntless, a Satisfactory.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments