If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Po třech dílech končí i restartovaný herní pořad New+

Příště to Bětka a Seznam zkusí zase s podcastem.

Ani na druhý pokus to bohužel neklaplo.

S velkou pompou v listopadu restartovaný herní pořad New+ od Seznamu končí po pouhých třech videích. Vydržel vycházet tedy podstatně kratší dobu než předešlý New Game+, který měl v první polovině loňského roku 17 dílů, ale po prázdninách byl zrušen.

Oznámila to tento týden moderátorka Alžběta Trojanová ve streamu na Twitchi s názvem Haters club na Zaklínače (58. minuta):

"New+ v té podobě, v jaké byl, zase končí. Seznam teď nějak hrozně zápasí... My jsme toto zkoušeli a moc jsme s tím nebyli spokojeni, ani Mikoláš [Tuček], ani na Seznamu nebyli spokojeni."

Pořad se měl objevovat každý čtvrtek, ale vznikly jen tři prosincové díly New+ věnované reportáži o virtuální realitě, starým automatům a kulisám známých fantasy filmů dle Tolkiena na Novém Zélandu. Ten poslední vidělo jen 1400 lidí, tedy výrazně menší sledovanost, než svého času New Game+ s tradičnějším konceptem (recenze, preview, novinky atd.).

Bývalá populární dvojice z Re-play na Prima COOL nicméně nehází flintu do žita a zkusí to ještě potřetí:

"Natočili jsme nějaký podcast a vyzkoušíme, jestli se nějak spokojíme s tím podcastem. Musím říct, že nás s Mikolášem to oba hrozně bavilo, protože to bylo po dlouhé době příjemné natáčení, takový návrat ke kořenům. Se Seznamem to bylo vždy tak, že nám dali nějakého režiséra a ten se nás snažil nějak směřovat, což nikdy nedopadlo dobře. Oproti tomu podcast byl příjemně punkový, jen na nás natočili kamery, kontrolovali zvuk a jinak jsme vše řešili sami. Ale otázka je, jak se to bude líbit na Seznamu, protože to prochází schvalováním. Se Seznamem člověk nikdy neví, tam se to mění ze dne na den."

Možná se nyní sami sebe ptáte, proč se tedy Bětka s Mikolášem neseberou a nejdou raději vydávat nějaký video-podcast či skromný pořad na YouTube či Facebooku, kde by měli vše pod vlastní kontrolou a nemuseli by ho s nikým konzultovat či na něj házet vinu, pokud se nezadaří. Odpověď je dle insiderů z branže prostá: údajně (nepotvrzeno) jsou oba moderátoři v Seznamu stále zaměstnáni či od něj berou pravidelný plat, kterého se nechtějí vzdát ani za cenu těchto trablí a uškození pověsti s opakovanými restarty či změnami konceptu.

Mimochodem, znáte pořad Naomi v Japonsku od Mall TV? Režisér Ondřej Bojo (autor dokumentu o Kingdom Come) a moderátoka Naomi Adachi (Déčko, GPTV) ukazují, jak by podobné reportáže měly vypadat - jeden díl se věnuje japonským hernám.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments