Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V New World už nepůjde zabít jiné hráče, pokud s tím nesouhlasí

Prý to vytvářelo toxické prostředí.

Herní studio Amazonu sáhlo k nečekanému a nezvyklému kroku. V 26. května vycházejícím MMO New World nebude možné zabíjet jiné živé hráče, pokud nebudou vyloženě souhlasit se vzájemným bojem.

Během testování jarní alfaverze si tvůrci všimli, že hráči na vysokém levelu se přímo bavili honbou na nováčky, kteří po své smrti přišli o veškerou výbavu a inventář. Herní svět plný nebezpečí a příležitostí byl totiž v PvP navržen tak, že kdokoli byl kdykoli zranitelný.

"Vedlo to k nepříjemným scénářům, které vytvářely toxické prostředí pro mnoho hráčů. Neměli jsme v úmyslu, aby malá skupina hráčů mohla šikanovat ostatní. Zabíjení ostatních bylo predátorským chováním, které jen zneužívalo nedostatek zkušeností, pokroku a připravenosti ostatních lidí," vysvětlili, proč se rozhodli k překopání fungování.

PvP přesto v New World zůstane, ale budou dovoleny jen "férové" souboje, které jsou organizované, založené na schopnostech a přihlásí se k nim všichni účastníci.

Watch on YouTube

Pokdu tedy někdo miluje hrubé PvP bez jakýchkoli zákonů a pravidel, nejspíš to nebude vhodná hra pro něj. Speciální servery jen pro PvP Amazon neplánuje.

Zato tady bude nový systém nazvaný PvP War, v němž válčí padesát lidí proti padesáti, ale všichni musí předem odsouhlasit účast v bitvě a její načasování. Odehrávat se bude na chráněných bojištích a kdo nepotvrdí svou účast, nedostane se tam. Cílem bude zabrat či ubránit vlajku ve vlastní pevnosti. Více zde.

Watch on YouTube

Read this next