If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Resident Evil 8 má být mnoho let vzdálen kvůli rebootu vývoje

+ příště už prý jen jiné remaky.

Působí to jako takové poselství, ať si jako vážíme současného rychlého chrlení remaků, protože pak bude dlouho ticho po pěšině.

Zasvěcený insider s přezdívkou AestheticGamer pustil do éteru drby o Resident Evil 8 a budoucnosti této hororové série, které vypadají velmi věrohodně, uvěřitelně. A mimojiné opět vyvrací ty mnohými přebrané bludy z 4Chanu o startovních PS5 hrách.

Podle něj je (zatím ještě neohlášené) plnohodnotné a nové pokračování značky vzdáleno ještě mnoho let odteď. Důvodem je, že došlo k rebootu vývoje teprve před šesti měsíci.

Resident Evil 8 se sice původně začal chystat už v roce 2016, leč pak prý nastala pauza kvůli výpomoci týmu s DLC pro sedmičku a remakem dvojky, která byla tehdy pozadu ve vývoji. Poté byl projekt interně zrestatován a ač se recyklují některé podklady, takže to odsýpá rychleji než dříve, stejně bude ještě tvorba vyžadovat spoustu času.

Důležitá je také zvěst, že po remaku Resident Evil 3 nejsou na programu žádné další předělávky jiných starých dílů či odboček této série. Namísto toho se údajně Capcom zaměří na osvěžení a modernizaci jiných svých značek (spekulovalo se např. o Dino Crisis), které se mají nést ve stejném duchu jako RE2/RE3 remaky, poběží na jejich enginu a dorazí poměrně brzy.

Příští rok nicméně má vyjít něco nového s cejchem Resident Evil, avšak nebude to ani remake, ani právoplatné pokračování (RE8).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Resident Evil 3: Nemesis

Nintendo GameCube, PS1

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments