Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hra Plague Inc není vědeckým modelem o šíření koronaviru, varují tvůrci

+ zrušený turnaj.

Koronavirus nám začíná ovlivňovat i herní scénu, byť zatím jen okrajově. Snad tedy někoho do dubna nenapadne, aby kvůli němu odložil vydání Resident Evil 3 remaku...

Čínský premiérový turnaj v League of Legends, resp. druhý týden League of Legends Pro League (LPL) byl odložen z důvodu obav o zdraví hráčů a fanoušků. Stalo se tak v době, kdy jsou nakaženy tři tisíce lidí a necelá stovka jich zemřela.

Britské studio Ndemic Creations si zase může gratulovat, jak v roce 2012 předběhlo dobu, když tehdy vydalo PC a mobilní hru Plague Inc právě na téma šíření smrtícího viru po celém světě.

Poté, co se tato real-time strategická simulace v poslední době stala jedničkou v žebříčku downloadů a prodejů, když hodně vydělává zejména v Číně, tvůrci uznali za vhodné varovat širokou veřejnost, aby nebyla náhodou uvedena v omyl. Může se vám to zdát poněkud zbytečné, ale patrně existuje spousta lidí, kteří mohli nabýt jiný dojem:

"Plague Inc by se nemělo vnímat jako nějaký vědecký model, co se týče šíření viru, je to pouze hra. Navrhli jsme ji tak, aby byla realistická a informativní, aniž bychom chtěli dělat senzace z vážných problémů skutečného světa."

Prosí, abyste vždy čerpali pokyny jedině od místních a globálních organizací na ochranu zdraví, protože současné šíření nákazu koronavirem je závažné a ovlivňuje životy spousty lidí.

Psychologové mezitím komentovali, že obrovská popularita této staré hry v Číně může být pro tamní obyvatele určitým způsobem, jak se zbavit stresu z tohoto viru.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Plague Inc. Evolved

PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments