Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Konami se vyjádřili ke spekulacím o Silent Hill

Údajně zamýšleli dvě hry + další náznaky.

Většina firem podobné spekulace přechází bez povšimnutí. Protože když je oficiálně jakkoli okomentuje, de facto tím přiznává, že se v daném směru něco děje.

Konami mají trochu máslo na hlavě kvůli rozepři s Hideo Kojimou a ne úplně vydařeným posledním áčkovým hrám, takže možná i proto se pokusili nastavit vstřícnější tvář. Takto zareagovali na šuškandu o možném návratu Silent Hill:

"Nasloucháme ohlasům našich zákazníků a zvažujeme cesty, jak přinést příští titul. Nicméně v tuto chvíli nemůžeme nic konkrétního sdělit".

Šlo o komentář ke zprávám pocházejícím od insidera na Twitteru s přezdívkou Aesthetic Gamer, který dlouhodobě disponuje dobrými zdroji v japonských vydavatelích (viz to o Resident Evil 8).

Podle něj Konami před dvěma lety oslovili několik vytipovaných vývojářů s nápady, jak by šlo značku Silent Hill oživit.

Jedna taková hra měla být interaktivním filmem, epizodickou adventurou ve stylu Until Dawn, Man of Medan či her od Telltale. Druhá hra pak měla být takzvaným měkkým restartem série.

"Nevím, jak jejich snažení dopadlo, jen doufám, že těmto projektům věnují adekvátní rozpočet a najdou pro ně ty správné vývojáře, aby mohly hry uspět," napsal zdroj, který věští, že letos bychom se snad mohli dozvědět něco bližšího.

Podobné zvěsti zaslechla specializovaná stránka na horory Rely on Horror z vlastních zdrojů. Prý už je nový Silent Hill nyní ve vývoji.

Když si k tomu přidáte jiné signály, že umělecký šéf Silent Hill 2 Masahiro Ito je nyní členem základního týmu nového hororového projektu, u nějž věří, že nebude zrušen, mohl by na tom všem být kus pravdy. Ale na návrat Hideo Kojimy do spolupráce s Konami bychom si rozhodně nevsadili, viz zrušený P.T.

Read this next