Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vábení na Sunset Overdrive pro PS4?

Možná změna postoje.

Když Sony koupila studio Insomniac Games, hlavně kvůli Spider-manovi, nechala se tehdy v září 2019 slyšet, že konverze Sunset Overdrive pro PS4 není v plánu, protože se spíš chce dívat dopředu (rozumějte: na Spider-man 2).

Od té doby tam však proběhla určitá škatulata hýbejte se, Shuhei Yoshida byl vyměněn za jiné vedení, takže klidně mohlo dojít ke změně politiky (viz třeba i to spekulované Horizon: Zero Dawn pro PC).

Tak si mnozí vysvětlují nahození obrázku na Twitter výrobce z této zběsílé akce, která vznikla coby startovní exkluzivita pro Xbox One v roce 2014, avšak díru do světa neudělala, spíš naopak.

Dokonce byla vyhlášena za jednu z nejvíce podceňovaných her minulé dekády, na čemž moc nezměnil ani PC port z roku 2018, navzdory velmi kladným hodnocením na Steamu.

Faktem je, že spousta majitelů PS4 by tuhle hru s ikonickou jízdou hrdiny na zábradlí i letos brala, protože ji konkurenční konzoli záviděli. Pochází od jimi oblíbených tvůrců Ratchet and Clank, takže "nemůže být vyloženě špatná". A jako výplň do vánočního příchodu PS5 by se něco takového hodilo, ne?

Sony nyní patří práva na Sunset Overdrive a může si se značkou dělat, co se ji zalíbí, ale na druhý díl bychom si v tuto chvíli určitě nevsadili. Vyloučen není ani případný remaster pro PS5, který by mohl být dobrým výsměchem Xboxu (díky lepší grafice atd.), ale samozřejmě zatím nemáme nic potvrzeného a jsou to spíš sny fanoušků než cokoli jiného.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Sunset Overdrive

Xbox One

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments