Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Recyklovatelný obal už i u kompilace Total War: Rome 2

+ kolik se ušetřilo u fotbalového manažeru.

To, co bylo loni na podzim započato s Football Manager 2020, pokračuje.

Evropská pobočka Segy dnes oznámila, že stejný osud potká Total War: Rome II - Enemy at Gates Edition. Tedy kompilaci základní verze a datadisků, představenou v půlce ledna a s vydáním již 6. února 2020.

Tato hra, stejně jako všechny příští od tohoto výrobce, bude v plně recyklovatelném obalu krabicovky pro PC.

Týká se to jak krabičky, tak manuálu na recyklovatelném papíru, i použitého inkoustu nebo igeliťáku z polyethylenu s nízkou hustotou (LDPE).

"Tento postup nás sice stojí více peněz, ale zase to je vynahrazeno levnější distribucí: lehčí balení znamená nižší náklady na dopravu a nižší náklady na zničení, jelikož obal je plně recyklovatelný," vypíchla Sega.

Dle jejích výpočtů u Football Manager 2020 s jeho prodeji takto ušetřila 20 tun na plastických obalech. Poděkovala také studiu Sports Interactive a jejímu šéfovi za to, že v tomto směru provedl výzkum a osvětu. Pokud by se toho prý chytli časem všichni, jako vydavatelé filmů, her či hudby, mohlo by to do budoucna znamenat výrazné snížení spotřeby plastů.

Celá tato inicitativa paradoxně přichází v době, kdy uvnitř krabicovek jiných titulů často nacházíme jen klíče pro zadání na Steam, odkud se musí stahovat objemné patche apod. namísto staré distribuce dat na fyzických nosičích, které se u PC verzí stávají čím dál zbytečnější.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Total War: Rome II

Video Game

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments