Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pondělí, 3. února

Režisér Silent Hill, registrace PS5, pokračování Deus Ex, změny E3, narozky id Softu..

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází nepravidelně dle časových možností v některé všední dny týdne obvykle v 6:15 či v 9:15. Stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně.

- Režisér Fatal Frame, tedy Christopher Gans, se zhostí té samé role u chystaného zfilmování Silent Hill, tvrdí francouzský web. Vedle toho maká i na adaptaci Project Zero s dějištěm v Japonsku, zatímco Silent Hill bude o puritánství a kultu v malém americkém městě.

- Sony si v minulých dnech zaregistrovala značku PS5 ve vícero různých zemích, např. v USA, Švýcarsku, na Novém Zélandu či v Austrálii a Velké Británii. Ohledně data představení se stále však nic oficiálního neví.

- Nintendo se nebojí startu PlayStation 5 ani Xbox Series X. Jeho prezident Shuntaro Furukawa řekl investorům, že cílové skupiny se jen minimálně prolínají se Switch. Start nových konzolí a související trendy dle něj byznys Nintenda výrazně neovlivní. Switch se prý nyní blíží prostřední části životního cyklu.

- Square Enix údajně kutí pokračování Deus Ex: Mankind Divided pro next-gen konzole, uvedl insider z tohoto japonského vydavatele na Redditu.

- Organizátoři E3 2020 naslouchali médiím, návštěvníkům a celé branže. Chtějí letos z výstavy udělat "nový, revitalizovaný zážitek plný celebrit a insiderů". Prý překvapí hosty, experimentálními zónami či streamováním odhalených her.

- Oproti tomu herní akce Taipei Game Show byla organizátory odložena na léto kvůli obavám o možné šíření koronaviru.

- id Software potichu oslavili 29. narozeniny studia.

- Kingdom Under Fire: The Crusaders vyjde pro PC ještě do konce prvního čtvrtletí 2020, slíbili Blueside v návaznosti na nedávnou premiéru dvojky tohoto RTS/akčního hybridu na Steamu. Původní verze vyšla už před šestnácti lety na starý Xbox.

- Bungie nabírají uměleckého ředitele pro nějakou novou, ještě neodhalenou značku, tedy něco jiného než Destiny.

- Zelda: Breath of the Wild 2 v letošním roce očekávat nemáme, vývoj prý trvá déle, než se předpokládalo, prozradil insider s přezdívkou Sabi na Twitteru.

- Google plně rozumí touze hráčů po oznámení více nových her pro streamovací platformu Stadia, avšak načasování těchto oznámení prý záleží na samotných výrobcích her a samotný Google je nemůže ovlivnit. Hrají prý roli věci jao plánované akce, připravenost titulu, blízkost hratelného dema, očekávání akcionářů apod. Z dřívějška jich je slíbeno 120, z toho řada exkluzivit Stadia.

- Poslední patch pro Death Stranding umožňuje vypnout varující animaci před vstupem do teritoria BT, vedle vylepšení chodu hry.

- Off-topic: letmý první pohled na seriály od Marvelu exkluzivně na službě Disney Plus: The Falcon and the Winter Soldier, Wandavision a Loki:

Watch on YouTube

Read this next