Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Předobjednávky PlayStation 5 od března? Ratchet a Clank pro start 20. listopadu 2020?

Nové spekulace + komentář.

S tím, jak únor ukrajuje další dny, se jeví méně a méně pravděpodobné, že by se naplnila dřívější věštba či spíš přání ohledně odhalení PlayStation 5 už v půlce tohoto měsíce (po vzoru PS4).

Podle insidera s přezdívkou PSErebus se bude tzv. PlayStation Meeting s řádným představením PlayStation 5 konat až v březnu, nikoli v únoru.

Lidé dle něj údajně budou mít možnost předobjednat si PS5 též od března, stejně jako pořídit si Gran Turismo 7.

Dávalo by logiku, pokud by nahození předobjednávek na obchody nastalo ihned po oznámení konzole, když bude na vrcholu zájmu potenciálních zákazníků, kteří konzoli věří natolik, že si ji závazně objednají půl roku předem.

Údajným termínem startu PlayStation 5 má být dle tohoto zdroje 20. listopad 2020, což by bylo stylové a navíc vycházelo na pátek, který je pro takové události vhodný. Na druhou stranu by to byl docela pozdní termín, příliš blízko Vánocům či Black Friday, který by posunul celou nextgen sezónu na později, což by zase unavení vývojáři startovních her určitě ocenili a dalo by to více prostoru Cyberpunk 2077 či Avengers. Je dost dobře možné, že Xbox Series X bude chtít konkurenci vypálit rybník začátkem listopadu či už v říjnu.

Tento insider PSErebus také poradil všem čtenářům, aby se nezbavovali starých her pro PS1, PS2, PS3 či PS4, tzn. nedávali je do bazaru, což naznačuje, že PS5 je bude schopna rozběhnout.

Druhá spekulace na téma PS5 pochází od trochu uvěřitelnějšího zdroje. Tím je bývalý redaktor IGN a podcaster Colin Moriarty, který nemá v komunitě úplně nejlepší pověst, ale možná by něco vědět mohl.

Prý se hned při startu PS5 objeví hra Ratchet and Clank. Pokračování plošinovky s ušákem a roztomilým robůtkem má být údajně v Insomniacu už dlouho ve vývoji a vyplní mezeru mezi Spider-Manem z 2018 a jeho pokračováním pro PS5 (to až někdy později).

Dotyčný to řekl v jeho podcastu Sacred Symbols+. Že bychom tedy byli zachráněni od Knack 3...?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments