If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Ano, i letos Call of Duty, potvrdili Activision a něco utrousili

+ o remasterech, pokrok s Diablem na mobily.

Jen naivka by věřil, že již v únoru zazní o pokračování něco konkrétního. Kdepak, jsme teprve ve fázi vábení a precizně zvolených slovíček pro ujištění investorů, že nedělají chybu.

I letos (mezi říjnem a prosincem 2020) vyjde nová prémiová hra Call of Duty, potvrdili Activision na aktuální fiskální konferenci.

Neřekli zatím, které studio titul kutí (nezvyk) - při dodržení stávající rotace by to zřejmě vycházelo na Sledgehammer, ale dřívější spekulace mluvily o převelení do Treyarchu. Vedle toho se chystají "i zbrusu nové zážitky z universa Modern Warfare".

Rozpracovaná, nepojmenovaná hra na letošní rok (údajně Black Ops 5) už každopádně nyní "budí nadšení u testerů" a vydavatel "má z jejího obsahu dobrý pocit".

Leč nepředpokládá, že by se prodávala při startu tak dobře jako loňský reboot Modern Warfare. Ten budou dále podporovat s brzkou Season 2 a s nějakými překvapeními.

Odstranění Season Passu a Supply Drops se osvědčilo a vedlo k většímu zápalu do hry, nerozdělení komunity obsahem, k transparentnosti i k větším útratám. Cross-play a cross-progrese přivedly k sérii zpět staré hráče. Z mikrotransakcí vydělal celý Activision Blizzard za 2019 celkem 3,3 miliardy dolarů.

Dále slíbili, že tento rok přinesou několik remasterů nebo nových uchopení klasických značek. Ohlásí je ovšem až v době, kdy budou blíže k vydání. O co půjde, stále neprozradili.

Pokrok s mobilní hrou Diablo Immortal je takový, že začalo interní testování ("výsledky jsou povzbuzující"). Poté se vývoj přesune k regionálním alfatestům v polovině 2020. Cílem je vytvořit autentický a hluboký Diablo zážitek na mobilech, prohlásil prezident Blizzardu J. Allen Brack, který chce hodně spoléhat na ohlasy hráčů. Kořeny Diabla však stále vidí na PC a této platformě zůstane nadále věrný.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Modern Warfare

Video Game

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments