Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - čtvrtek, 6. února

Přírůstky na Game Pass, odchod z Rockstaru, MediEvil 2, odbyt Code Vein, port Xboxu...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází nepravidelně dle časových možností v některé všední dny týdne obvykle v 6:15 či v 9:15. Stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně.

- Dan Houser, spoluzakladatel Rockstaru, jeho viceprezident a naposledy jeden ze čtyř scénáristů např. Red Dead Redemption 2, v březnu studio opustí. Děje se tak po prodloužené dovolené na rok, důvody nejsou známy. Jeho bratr Sam Houser ve vedení Rockstaru zůstává, oba sehráli při tvorbě Grand Theft Auto 5 klíčovou roli.

- Code Vein se prodalo milion kusů za pět měsíců, pochlubilo se Bandai Namco.

- Šéfredaktor japonského IGN prohlásil, že není pochyb o tom, že Xbox Series X cílí na poskytnutí mnohem většího výkonu než PlayStation 5, kvůli čemuž prý PS5 chce být levnější než Xbox Series X, když má PS5 odlišné specifikace.

- Na službu Xbox Game Pass dnes přibudou Final Fantasy 15, Wolfenstein Youngblood a později v únoru další hry, včetně bety Bleeding Edge.

- Na streamovací PlayStation Now zase přibyly hry The Evil Within, LEGO Worlds (obě natrvalo) a Cities: Skylines (na půl roku).

- Propojení PC verze Monster Hunter World: Iceborne s Resident Evil 2 Remake nastane někdy tento měsíc, zatímco nové monstrum Rajang přibude v updatu do PC hry už dnes.

Watch on YouTube

- Ten tajemný port na devkitu Xbox Series X je asi pro rozšířitelný disk ve formátu Compact Flash Express, byť tyto SSD jsou zatím dost drahé (dodatečných 512 GB stojí jako celá konzole).

- Gwent pro Android by měl stihnout 1. čtvrtletí letošního roku, ujistil ve vývojářském streamu CD Projekt Red.

- Aktualizovaný obal Final Fantasy 7 Remaku potvrdil, že s odsunem PS4 verze se prodlouží i trvání exkluzivity této platformy, které tím pádem trvá do 10. dubna 2021.

- Skladatel hudby pro remake MediEvil tweetnul dvojku, z čehož někteří vydedukovali, že se chystá pokračování.

- Nintendo Switch se pouze v Japonsku už prodalo 12 milionů kusů, čtyřikrát více než Wii U.

- Tvůrci Nioh jsou si vědomi faktu, že fanoušci by po nich chtěli další hru Ninja Gaiden a doufají, že brzy se budou moci podělit o dobré zprávy.

- CliffyB lituje, že moc mluvil o svých názorech na svět namísto soustředění se na hru Lawbreakers.

- Kingdom Hearts All-in-One Package bude 3. března sbírkou všech dílů této série. To znamená: Kingdom Hearts HD 1.5+2.5 ReMix (Final Mix, Re:Chain of Memories, 358/2 Days HD Remastered cinematics, KH2 Final Mix, Birth by Sleep Final Mix, Re:coded HD Remastered cinematics), Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue (Dream Drop Distance HD, 0.2 Birth by Sleep -A fragmentary passage-, X Back Cover movie) a Kingdom Hearts 3.

Read this next