If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pátek, 7. února

Below na PS4 i pro objevovatele, Denuvo DMC5, čas Metra na Steamu, problémy Daedalic...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází nepravidelně dle časových možností v některé všední dny týdne obvykle v 6:15 či v 9:15. Stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně.

- Mafia 4 by snad mohla být oznámena v příštích měsících, kdy dle Take 2 poprvé uslyšíme o nových projektech studií 2K Silicon Valley (od šéfa Dead Space) a Hangar 13 (Mafia 3).

- Přesný čas startu Metro Exodus na Steamu, po skončení roční exkluzivity Epicu: sobota, 15. února, 6:00 ráno středoevropského času.

- Dozvuky článku, že Microsoft už nevnímá Sony jako konkurenci: analytik NPD Mat Piscatella dodal, že k oslovení 7 miliard hráčů na zeměkouli by bylo potřeba více adaptovat modely Free-2-Play a her financovaných z reklam. Jinak tito lidé zůstanou u mobilních titulů, namísto utrácení za velké hry z cloudu.

- Odstranění ochrany Denuvo z loňského DMC5 zařídilo zmenšení .EXE souboru z 500 MB na pouhých 130 MB. Jak to asi pomůže ve výkonu a načítání?

- V problémech je německé studio Daedalic, tvůrci point and click adventur a Lord of the Rings Gollum. Jeho majitel snížil hodnotu firmy o 12-14 milionů eur a plánuje restrukturalizaci, i kvůli ukončení podpory A Year if Rain na Early Access (po méně než 5 tisícům prodaných kusů od listopadu) a neperspektivě do budoucna.

- Tulácká hra Below na jaře zamíří i na PS4 a všichni majitelé stávajících verzí dostanou též nový režim Explore, který upřednostní objevování před obtížností. Odstraněny v něm budou survival mechanismy jídla a pití, postava se bude po pastech postupně uzdravovat a díky permanentním checkpointům můžete snáze pokračovat v dobrodružství i po smrti.

Cover image for YouTube videoBELOW - PlayStation 4 Announce & EXPLORE Mode

- Na Steam nyní lidé napíší 70 tisíc uživatelských recenzí denně (300% nárůst). Děje se tak kvůli změně fungování knihovny her a výzvě obchodu k zrecenzování her, u kterých jste strávili více času.

- EA v některých zemích zdvojnásobili ceny svých her na Steamu, například u SimCity 4 v Brazílii či Mass Effect Collection v Rusku.

- Počet předplatitelů World of Warcraft se nyní dvakrát zvětšil (od června 2019) díky startu Classic verze, za což vděčí zejména Asii. Blizzard bude podporovat obě podoby MMO paralelně, příští update Blackwing Lair venku 13. února.

- DDoS útoky na The Eve Online zapříčinily, že se někteří hráči nemohou připojit už 9 dnů, zatímco jiní teď zabírají jejich teritoria ve vesmíru.

- Volně dostupná verze Google Stadia má být spuštěna během příštích pár měsíců, nikoli až na podzim, konkretizoval Phil Harrison.

- Curse of the Dead Gods bude od 3. března novou Early Access hrou od Focus Home Interactive a Passtech:

Cover image for YouTube videoCurse of the Dead Gods - Early Access Reveal Trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments