Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft: Naše sliby PC hráčům plníme v těchto letech

Co že tím myslí?

V přístupu Microsoftu k PC hráčům se toho v posledních letech hodně změnilo. Už je nebere jako někoho druhořadého, naopak.

Viz třeba spuštění služby Xbox Game Pass na PC, vydání vlastních her od Xbox Game Studios na Steamu (nevnucování pouze Windows Store jako dříve), podpora Win32 her na Windows 10 či nová xboxová aplikace pro Windows (nyní v betě).

"Nasloucháme potřebám hráčů a těžíme z úzké spolupráce s vývojáři PC her. Věříme, že díky cross-platform a cross-network hraní, nehledě na platformu či obchod, dokážeme hrám najít co největší publikum," uvedli šéfové této divize z MS pro PCGamesN.

S reakcemi na PC verzi Xbox Game Pass je spokojen. Šlo prý o reakci na přání hráčů, že chtějí nové způsoby, jak objevit jim dosud neznámé kousky či si je pouze vyzkoušet bez velké útraty.

Dalším velkým krokem bude letos Project xCloud, který dovolí hrát velké tituly i bez vlastnictví výkonného PC či konzole. Vize Microsoftu o evoluci hraní prý spočívá v podchycení trendů jako u hudby či filmů, kde se obsah stal dostupným na požádání na jakémkoli typu obrazovky.

Ohledně konkrétních her v rozhovoru nic nezaznělo, i když by klidně mohlo, viz nadcházející Ori and the Will of the Wisps, Flight Simulator 2020 nebo další hry z remasterované kompilace Halo.

Jinak členové Xbox Live Gold si mohou až do konce týdne zdarma zahrát Surviving Mars, Dead by Daylight: Special Edition a Secret Neighbor, oznámil domácí MS.

Read this next