Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Když se zaseknete, umělá inteligence ve hře doporučí mikrotransakce

Patent Sony.

Nevšední patent si zaregistrovala Sony u World Intellectual Property Organization (WIPO), podobný jako před pěti lety Activision.

Točí se okolo umělé inteligence, která je zabudována hluboko do hry a celou dobu monitoruje, jak se hráči daří. Pokud se někde zasekne, nabídne mu řešení či mikrotransakci, aby kritický úsek mohl překonat.

Hráč se prý bude moci systému zeptat například na to, jak porazit některého bosse, načež prý dojde k prověření dat hráče ve srovnání s databází ostatních a nabídnutí možných řešení.

Má jít o jakýsi "informační zdroj" ve hře, který může evokovat návody či průvodce. Jednou z možností, které poskytne, je zakoupit si mikrotransakci.

"Mnohé hry obsahují stovky až tisíce věcí, které se lidé musejí naučit, najít či koupit. Například nástroje, brnění, skiny, dopravní prostředky, přizpůsobení všeho možného atd. Lidé jsou tím přehlceni, protože nabídka vysoce převyšuje tu z minulých dekád. Ačkoli je tedy trh přesycen hrami a ty jsou čím dál větší, nijak se dosud nezměnila metodologie, kterou hráči používají, aby se dostali dál, našli vhodné či efektivní předměty a hra odsýpala," praví se v popisku.

Samozřejmě není vyloučeno, že takový systém mohou jednoho dne využít PS5 hry, stejně tak může nastat scénář, že by implementace byla příliš složitá a celé to bude uloženo k ledu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments