If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

GTA potkává Lovecrafta v báječném teaseru na survival jízdu Dead Static Drive

Co o hratelnosti prozrazuje?

Do retro grafiky jak z komiksů v 80. letech (či Firewatch) a s fantasticky animovanými postavami se nedá nezamilovat.

O existenci Dead Static Drive se ví už pět let, ale nezávislý vývojář Mike Blackney z Fanclubu, který už není osamocený (tým se rozrostl na téměř tucet) pouští jen drobky. Ledacos o hratelnosti a náplni lze vyčíst z nového 40 vteřin dlouhého teaseru, který je láskou na první pohled:

Cover image for YouTube videoDead Static Drive - Early Teaser

Dobrodružná survival hra popisovaná jako Grand Theft Cthulhu je o nelehkém roadtripu jak po Route 66. Patrně budete muset ukradeným autům doplňovat palivo na benzínkách, hledat užitečné předměty a vyhnout se přízrakům, které vylézají ze země a nahánějí vás, nebo obřím pavoukovitým kreaturám jak z Duny.

Ovládat zjevně budete více různých postav a kamera vše sleduje z isometrického pohledu. Po cestě občas potkáte jiné osoby, kteří mají stejné motivy jako vy, tudíž vás čeká boj o suroviny. Někdy se prý budete muset zabarikádovat, schovat či raději utéct.

Svět se má hroutit přímo před očima, stejně jako zažité pořádky a zákony, tudíž navázaná přátelství s NPC mohou mít cenu zlata. Jinak budete putovat z města do města, sbírat zbraně, měnit auta za lepší (kdykoli chcete), prozkoumávat typicky americké prostředí s řadou divných věcí a snažit se nějak užít si zbývající čas, kterým disponujete.

Dead Static Drive má vyjít na Xbox Game Pass a Steamu (čili na Xbox One a PC, nikoli na PS4) ještě letos - produktová stránka je zde.

Staré video:

Cover image for YouTube videoDead Static Drive 02

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments