Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Američané kupují české herní studio Geewa

Tvůrci mobilních her budou růst.

Společnost Geewa, dle svých slov prý jedno z nejúspěšnějších herních studií v České republice, dnes oznámila, že jejím novým strategickým investorem je AppLovin, americký specialista na mobilní hry zaměřující se na tvorbu technologií, které dnes využívá mnoho nejpopulárnějších mobilních her a herních vývojářů. Podmínky investice nebyly zveřejněny, celá tisková zpráva následuje:

„Máme za sebou vůbec nejúspěšnější rok naší existence, a načasování partnerství se společností AppLovin tedy nemohlo být lepší," prohlásil Miloš Endrle, generální ředitel a zakladatel společnosti Geewa (na fotce). „Těšíme se na to, že díky odborným znalostem společnosti AppLovin budeme moci své hry optimalizovat tak, aby dále celosvětově rostl počet jejich uživatelů."

Tato investice podpoří další růst týmu studia Geewa, protože mu umožní celosvětově škálovat nejpopulárnější hry, včetně Smashing Four, prostřednictvím platformy AppLovin. Geewa, která byla založena v roce 2005, bude nadále působit jako nezávislé, samostatné studio pod současným vedením.

„Díky investicím do studií po celém světě se nám daří realizovat naši růstovou strategii a současně těmto společnostem poskytujeme větší platformu pro jejich aktivity," řekl Adam Foroughi, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti AppLovin. „Náš tým si s týmem společnosti Geewa ihned porozuměl - jeho dobré vedení, herní hit Smashing Four a mimořádně talentovaní lidé v pražském sídle na nás mimořádně zapůsobili. Věříme, že AppLovin umožní škálování produktů studia Geewa za jeho hranice, takže se dostanou k hráčům z celého světa."

Mezi předchozí investory studia Geewa patří Springtide Ventures (součást investiční skupiny KKCG) a MCI.TechVentures.

Geewa je pražské herní studio, které se zaměřuje na vývoj a distribuci volnočasových, kompetitivních PvP her pro více hráčů, určených pro mobilní zařízení. Společnost založil v roce 2005 Miloš Endrle, tvůrce hry Pool Live Tour. Jejím posledním hitem je Smashing Four, kde můžete v reálném čase bojovat proti přátelům a hráčům z celého světa.

AppLovin vytváří technologie, které podporují mnoho nejpopulárnějších mobilních her na světě. Od roku 2012 jsou technologie společnosti základem mimořádného růstu her vyvíjených jejími partnerskými studii i jejím vlastním studiem. AppLovin poskytuje stejné technologie všem vývojářům her, což je základem bohatšího ekosystému mobilních her a lepších her pro lidi z celého světa. Sídlo společnosti AppLovin se nachází v kalifornském Palo Alto a její pobočky lze najít po celém světě.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Redakce

Contributor

Comments