Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Debutový trailer Outriders i pro PS5 od tvůrců Gears of War

AAA sci-fi střílečka na cizí planetě + sestřih z hraní.

Přesně takové hry nám chyběly minulý podzim, protože si je přední vydavatelé syslili až na start nextgenu.

Outriders jsou novou AAA sci-fi third-person střílečkou s RPG prvky, do které už pár let investují japonští Square Enix. Kutí ji pro ně zkušené studio People Can Fly z Polska (Bulletstorm, Painkiller).

Podle debutového odhalujícího traileru se nezapřou kořeny autorů v Gears of War, viz to krytí za překážkami v zákopech. Postavy se ale netváří zdaleka tak naštvaně drsně, ani nenosí tolik brnění (raději volí šátek a kabát). Disponují nadpřirozenými silami fantaskního až destruktivního charakteru (střelba ohně, zmražení nepřátel, vyvolání skály pro obranu před útokem atd.).

Celé se to odehrává na planetě Enoch, ve zbrusu novém universu, které poskytuje krásné scenérie a výhledy. Lidstvo tam uteklo z umírající Země, ale musí si dát pozor na nepříznivě nakloněný místní život schovaný v husté vegetaci, zarostlých strukturách (chrámy, akvadukt), jeskyních, horách, pouštích či futuristických základnách jak z Destiny.

Watch on YouTube

Podporován bude singleplayer i co-op až pro tři hráče, kteří projdou bohatým příběhem a nechají za sebou slumy či chudinské čtvrti First City, protože pátrají po tajemném signálu. Díky kombinaci intenzivních přestřelek se zvráceným arzenálem a násilnými speciálními silami, které hru odliší od ostatních v žánru, má nabídnout nepočítaně hodin zábavy.

Vyjde letos na Vánoce pro PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One a PC (Steam). Více uvidíme ve vysílání od výrobce na Twitchi už za dva dny (čtvrtek, 13. února) a detaily se zase dozvíme z aktuálního Game Informeru. Ten má Outriders na obálce a už dnes stihl zveřejnit první záběry přímo z hraní:

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Outriders

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments