Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - středa, 12. února

Zlevnění Outer Worlds, Forza na Samsungu, odbyt Age of Empires, vzpomínka na PS4 moment, nerealizovaný Vetřelec...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází nepravidelně dle časových možností v některé všední dny týdne obvykle v 6:15 či v 9:15. Stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně.

- The Outer Worlds zlevněno na Epic Games Store o polovinu, do 20. února jen za 30 eur. Za pár eur lze zase získat staré díly adventur Sherlock and Holmes na Steamu.

- Kompletní soundtrack Disco Elysium od British Sea Power je nyní k dispozici úplně všem, i pokud nevlastní hru (Steam, 9 eur).

Watch on YouTube

- Série Age of Empires se už mělo prodat 25 milionů kusů a vygenerovat tržbu jedné miliardy dolarů, vyzradil profesní životopis kreativce. Poslední známý údaj byl 20 milionů kusů v 2009.

- F2P závody Forza Street budou poprvé k mání mimo PC a Xbox: Microsoft se totiž dohodl se Samsungem na zrodu mobilní verze pro Galaxy mobily. Prý to je jen začátek spolupráce s Xbxoem.

- EA údajně zvažují návrat k boxerské sérii Fight Night, měli sdělit britskému promotérovi, ale nic konkrétního zatím na stole není. Poslední díl vyšel ve 2011.

- Take 2 usoudili, že by bylo vhodné, ať má každé jejich studio vlastní ksicht, takže přejmenovalo 2K Silicon Valley na 31st Union. Bývalý šéf Sledgehammer Games a Visceral (Call of Duty, Dead Space), Michael Condrey, v něm ale nekutí pokračování Mafia, jak se doufalo, nýbrž ambiciózní novou značku.

- Boss Key Productions jednali s Foxem o vytvoření FPS Vetřelce, kde byste hráli za vyrostlou Newt i potkali Ellen Ripley coby klíčovou postavu. Bohužel hra se po akvizici od Disney nedostala za počáteční plánování a studio tvůrců Lawbreakers muselo být uzavřeno.

- Shuhei Yoshida a Adam Boyes (ex-Sony) se po letech pokusili znovu inscenovat pamětihodný moment z odhalení PlayStation 4 na E3 2013, kdy si předali krabičku s hrou, aby tak názorně demonstrovali, že tato konzole nebude mít ochranu proti půjčování kamarádům, jak chtěl kdysi zavést Microsoft u Xbox One. Nicméně původní tweet Yoshidy byl bohužel smazán.

Watch on YouTube

- Čínský gigant Tencent koupil podíl v německém studiu Yager, u tvůrců Spec Ops či The Cycle. Slibuje si od toho podporu budoucím obsahem pro svou novou cloudovou službu START.

- Testování zpětné kompatibility na Xbox Series X probíhá zdárně, uvedl Phil Spencer. Také doufá, že této konzoli se bude v Japonsku dařit lépe než předchůdci.

Watch on YouTube

- Counter-Strike: Global Offensive o víkendu dosáhlo 7 let po vydání nového rekordu v počtu souběžných hráčů, celkem jich bylo 910 tisíc.

- Super Nintendo World v japonském zábavním parku Universal Studios:

- Finančními problémy zmítaní Starbreeze hledají vydavatelského partnera pro Payday 3, který by jim poskytl stabilitu a dobrý marketing pro start. Obnovená tvorba obsahu pro dvojku zařídila nárůst počtu hráčů na trojnásobek.

Read this next