Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Petice za českou lokalizaci menu Xbox One a více her

Připojíte se k ní i vy?

Olga Tocháčková nás upozornila na sepsání petice adresované domácímu Microsoftu kvůli Xbox One.

Signatáři chtějí přimět jejího výrobce, aby konečně zpřístupnil českou lokalizaci menu konzole a aby překládal více vlastních titulů než jen brzkou plošinovku Ori and Will of the Wisps.

"Tristní situace přetrvává díky absenci českého jazyka v menu konzole Xbox One. Přitom operační systém tohoto zařízení je založen na bázi systému Windows, který je samozřejmě v našich končinách v češtině. Oproti konkurenci v podobě Sony Playstation, Microsoft nelokalizuje téměř žádné své exkluzivní hry do českého jazyka a proto vznikla tato petice. Aby i český a slovenský hráč měl možnost užít si hraní her ve srozumitelném jazyce stejně, jako hráči v jiných zemích."

Za úvodní týdny od spuštění na přelomu měsíce zatím petice bez větší mediální podpory nasbírala čtrnáctset podpisů. Dosud se opírala o komunitu facebookové stránky Videohry česky a připojit se k ní můžete zde.

Organizátorka k tomu pro Eurogamer následně dodala:

"Už pár let odpovídají, že čeština připravená je, ale dodnes se na konzolích neobjevila. Byl to vždy dotaz psaný jednotlivcem. Proto nyní chceme vystoupit jako komunita - nejlépe o počtu několika tisíců, což na petici bude vidět, oproti mailu jednoho datazujícího."

S žádostí o reakci k tématu jsme dnes odpoledne kontaktovali i zástupce českého Microsoftu, leč zůstalo to zatím bez odezvy.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments