Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pátek, 14. února

Nový Batman, fanfilm Zelda, děj Tomb Raidera, zklamání Shenmue III, rudý Xbox...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází nepravidelně dle časových možností v některé všední dny týdne obvykle v 6:15 či v 9:15. Stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně.

- Google v noci představil pětici přírůstků na streamovací službu Stadia - Lost Words: Beyond The Page, Stacks On Stacks (On Stacks), Spitlings, Serious Sam Collection a Panzer Dragoon Remake, přičemž ty poslední dvě nejsou časovými exkluzivitami narozdíl od těch úvodních tří.

- Příští film Tomb Raider se má točit okolo událostí z her Rise of the Tomb Raider a Shadow of the Tomb Raider. Dle neověřených zpráv se má začít natáčet za pár měsíců v Jižní Africe, Finsku, Anglii a prý také v Pekingu, o čemž silně pochybujeme. Do kin dorazí 21. března 2021, i s nadpřirozenými prvky a monstry.

- V přípravě má být i filmová adaptace Free-2-Play hry Crossfire, populární zejména v Číně a Jižní Koreji. Variety zjistili, že koprodukci a finance zajistí Tencent Pictures ve spolupráci se Sony Pictures, kteří poskytnou své zdroje a zkušenosti. Režisérem má být Neal H. Moritz (The Fast Saga).

- Odbyt Zaklínače 3 v prosinci 2019 v USA díky seriálu Netflixu meziročně vzrostl o 554 procent, uvedlo NPD.

- Naopak Shenmue III nenaplnilo prodejní očekávání Deep Silver, i kvůli smíšeným recenzím a exkluzivitě Epic Games Store, kde nejsou schopni zjistit počet kusů, což je podivné. Na PS4 mělo najít 50 tisíc hráčů. Také jsme od nich dostali potvrzeno, že Biomutant byl odložen na příští fiskál (duben 2020 - březen 2021).

- Ze spolupráce Nike s Microsoftem vylezl tento rudý Xbox značky Air Jordan. Ovšem nikdo si ho nebude moci koupit, slouží tradičně jen k marketingovým účelům.

- Příští plnou hrou zdarma na Epic Games Store, která 20. února vystřídá aktuálně dostupné Kingdom Come Deliverance, bude karetní strategie Faeria.

- Podle zdrojů Forbesu byl podíl ve studiu Geewa prodán za 350 milionů korun.

- Fanouškovský film Zelda - The Blood Moon:

Watch on YouTube

- Unikly achievementy Marvels Avengers (pozor, spoilery), v nichž nebudou žádné lootboxy.

- Tvůrce režimu Ultimate Team do Madden NFL opouští EA Sports po 17 letech, tady je jeho dopis na rozloučenou.

- Od ESA tu máme již oficiální přehled deseti velkých vydavatelů, kteří potvrdili účast na E3 2020:

- Bigben se mění. Vydavatel her jako Bee Simulator, Overpass, The Sinking City nebo WRC 8 FIA World Rally Championship se rozhodl sjednotit své produkty pod jednu novou značku: NACON (dceřiná společnost BigBenu, která se do dnešních dnů specializovala na herní periferie). "Spojili jsme naše hry a příslušenství do jedné společnosti a pod jednu značku, NACON. Tato značka se stává novým měřítkem pro hry. V následujících měsících očekávejte spoustu novinek a překvapení."

- S 3,1 miliony kusů je Devil May Cry 5 nejrychleji a nejlépe prodávanou hrou série.

- Off-topic: kamerový test kostýmu nového Batmana z příštího filmu (25. června 2021) přímo od režiséra Matta Reevse (originál na Vimeo).

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments