Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Naznačeno pokračování zombie akce World War Z

Tvůrce koupili THQ Nordic.

THQ Nordic koupili za 150 milionů dolarů další studio, tentokrát Saber Interactive se 600 zaměstnanci v šesti pobočkách po celém světě. Pokud se jim podaří naplnit cíle, může hodnota akvizice stoupnout až na 525 milionů dolarů.

V poslední době pracovali na Switch verzi Zaklínače 3, Halo The Master Chief Collection a různých portech.

THQ si je dle svých slov vybrali díky konzistentní práci vysoké kvality a ambicióizní schopnosti financovat si sami své projekty. Saber si prý nadále udrží samostatnost a budou tvořit prémiové tituly (rozuměj: placené, nikoli Free-2-Play).

V oznámení je zajímavá zmínka týkající se zombie co-op akce World War Z z loňského jara. Prý se ji prodaly už tři až čtyři miliony kusů, díky čemuž byla pro Saber extrémně úspěšná. Stále si tedy drží velký tým, který zajišťuje podporu hry a další obsah šířený do ní zdarma.

"Je to pro nás skvělá série, která má velký potenciál do budoucna," uvedl šéf a spoluzakladatel studia Matthew Karch.

Ten k tomu dodal, že pořád potřebují komunitu krmit novým obsahem, i kvůli tomu, pokud by se rozhodli vytvořit pokračování, tak ať tady ta fanbáze stále existuje. Prý z dřívějška dobře rozumí tomu, jak uchopit hry coby službu.

Bývalý šéf id Software, který do Saberu přeběhl a působí tam jako kreativní ředitel, Tim Willits, označil World War Z za šíleně úspěšný hit, který prý tým naučil, kterak vytvořit intenzivní multiplayerovou zábavu. Tyto znalosti prý využijí příště, až budou s touto značkou pokračovat, což je opět další potvrzení porkačování. Ostatně Saber je držitelem dlouhodobých práv na tituly dle tohoto filmu.

Read this next