If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Rozšířena řada VR headsetů VIVE Cosmos od HTC

Zpřístupní je více lidem - tiskovka včetně české ceny.

Společnost HTC dnes představila nové varianty headsetu HTC VIVE Cosmos využívající jeho unikátní modularity. Kromě nových headsetů VIVE Cosmos Elite, Cosmos XR a Cosmos Play se tak mohou i majitelé původního HTC Vive Cosmos těšit na nová rozšíření. U žádné z variant nechybí špičkový obraz s rozlišením 2880 x 1700 px a obnovovací frekvencí 90 Hz, kvalitní stereo sluchátka ani praktický odklopný design. Samozřejmostí je plnohodnotné nastavení IPD (interpupillary distance), které umožňuje vyladit vzdálenost čoček tak, aby odpovídala vzdálenosti očí. Díky tomu uživatelé mohou očekávat perfektní obraz a ohromující pohodlí pro oči i při hodinách pobytu ve virtuální realitě. Potěší i podpora bezdrátového adaptéru HTC VIVE Wireless, která je vlastní všem headsetům tchajwanského výrobce.

„Naši zákazníci mají zájem o špičkovou virtuální realitu a těší nás, že můžeme představit novou řadu produktů, ze kterých si vybere opravdu každý," řekl Yves Maitre, CEO, HTC. „Vive Cosmos je skutečně nejvšestrannějším headsetem dneška. Ocení ho nejen ti, kteří VR teprve objevují, ale i nároční uživatelé. Vive Cosmos nabízí precizní obraz, pohodlí a díky modularitě i možnost přizpůsobit se novým požadavkům virtuální a rozšířené reality." HTC VIVE Cosmos jako platforma bez hranic

Systém výměnných čelních panelů propůjčuje headsetu HTC VIVE Cosmos nebývalou všestrannost a možnost kdykoliv jej přizpůsobit aktuálním požadavkům. Každý si tak může vybrat odpovídající variantu. Ať dává přednost praktickému inside-out trackingu, sofistikovanému systému sledování pohybu Steam VR, nebo se rozhodne prozkoumat možnosti rozšířené reality, VIVE Cosmos bude správnou volbou. Své rozhodnutí může navíc kdykoli přehodnotit.

HTC VIVE Cosmos Elite pro nejnáročnější: Aktuálně nejvyšší model z rodiny headsetů VIVE Cosmos se pyšní čelním panelem HTC VIVE External Tracking Faceplate. Kombinuje tak inside-out tracking s nejdokonalejším sledováním pohybu pomocí základnových stanic. Nadšenci pro virtuální realitu tak od něj mohou čekat nekompromisní zážitky za jakýchkoliv okolností a také kompatibilitu s veškerým příslušenstvím systému Steam VR. Svůj VR systém tak mohou využít nejen s klasickými ovladači, ale také s HTC Vive Trackery. Ty mohou sloužit jako značkovače pro sledování pohybu celého těla, nebo například pohybu hokejky či jiného předmětu. Jeho přednosti ocení i nejzkušenější hráči titulů Pistol Whip, Superhot a Audica.

Prodej HTC VIVE Cosmos Elite se základnovými stanicemi a ovladači bude zahájen v průběhu prvního čtvrtletí roku 2020 za cenu 25 599 Kč. Ve druhém čtvrtletí bude pak dostupný i samostatný čelní modul External Tracking Faceplate, jako příslušenství pro původní HTC Vive Cosmos, s cenou 5 559 Kč. Předobjednávky HTC VIVE Elite budou u vybraných partnerů dostupné od 4. března 2020.

Cover image for YouTube video「邦尼LOOK」HTC 三機齊發!Cosmos Elite / VIVE Cosmos XR / Cosmos Play / VIVE Cosmos 短評測(雷射定位 VIVE 值不值得買

HTC VIVE Cosmos XR propojí skutečné s virtuálním: Technologickou lahůdku představuje model HTC VIVE Cosmos XR, který díky průhledovým kamerám s vysokým rozlišením a zorným polem širokým až 100 stupňů umožní umístit virtuální objekty do reálného světa. Ve spojení s aplikací Vive Sync tak rozšíří možnosti spolupráce na velkou vzdálenost.

Perfektně ostrý obraz průhledových kamer posouvá i možnosti integrace reálného okolí do virtuálních světů. HTC VIVE Cosmos XR bude blíže představen v rámci březnové konference GDC a v průběhu druhého čtvrtletí roku 2020 bude zpřístupněn vývojářům.

HTC VIVE Cosmos Play: Nejdostupnější model HTC Vive Cosmos Play otevře dveře do virtuálních světů novým uživatelům. Pro sledování pohybu využívá inside-out technologie založené na čtveřici rychlých kamer. Zároveň zachovává veškeré atributy prémiového VR, které jsou společné pro všechny headsety VIVE Cosmos. Nechybí tedy špičkové zobrazovače, optika, sluchátka i odklopná konstrukce a modularita, která umožňuje jeho vylepšení v budoucnosti. O ceně a dostupnosti HTC VIVE Cosmos Play budeme informovat v následujících měsících.

HTC VIVE Cosmos: Původní headset HTC Vive Cosmos využívá pro sledování pohybu 6 kamer a díky přítomnosti horní a dolní nabízí širší úhel sledování pohybu nad hlavou a v oblasti pasu. Díky kamerám s extrémně širokým záběrem snímá ovladače i ve chvíli, kdy je uživatel umístí mimo své zorné pole. Stejně jako v případě ostatních modelů od něj uživatelé mohou očekávat špičkový obraz, výklopnou konstrukci usnadňující přechod mezi skutečnou a virtuální realitou i jedinečnou rozšiřitelnost pomocí výměnných čelních modulů.

HTC Vive Cosmos je v prodeji za cenu 21 590 Kč na stránkách www.vive.com, v e-shopu Alza.cz a u vybraných partnerů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Redakce

Contributor

Comments