If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Last of Us 2 v Bostonu zastavil koronavir

Zrušení účasti Sony na výstavě.

Kdo se těšil na konec tohoto měsíce, že vyleze spousta materiálů z očekávané PS4 exkluzivity od Naughty Dog, má nakonec smůlu.

Sony se navzdory dřívějším plánům rozhodla odpískat hratelné demo The Last of Us 2 na PAX East 2020.

"Kvůli rostoucím obavám z šíření koronaviru COVID-19 rušíme naši účast na této akci. Sice tak činíme neradi a nezastíráme zklamání, ale máme pocit, že to je nejbezpečnější volba pro ochranu zdraví a bezpečnost našich zaměstnanců, jelikož situace se mění denně."

Je to určitě překvapivá zpráva, protože výstava se koná od 27. února v americkém Bostonu, nikoli v Asii, kde už bylo minulé týdny pár podobných akcí zrušeno (například ta v Taipei).

Samozřejmě, někdo může osočit Sony, že třeba jen nestíhá připravit hratelnou ukázku, aby poprvé předvedla veřejnosti toto survival dobrodružství v co nejlepším možném světle, a že ji koronavir posloužil jen jako výmluva. Ale faktem je, že situace se poslední dobou nijak neobrací k lepšímu - v tuto chvíli je nakažených v Číně přes 75 tisíc a zemřely tam více než dva tisíce lidí (USA hlásí zatím jen 15 potvrzených případů infekce), takže opatrnost je na místě a při předpokládaném vysokém počtu návštěvníků PAX East není možnost nákazy vyloučena.

Vzhledem k zrušení celé účasti tím pádem nebudou přítomny ani jiné hry, jako Predator: Hunting Grounds, Nioh 2 či Iron Man VR.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Last of Us: Part 2

PS4

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments