Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Časopis LEVEL mění strukturu i některé autory

Dnes vychází nový občasník.

Když na podzim připravovali jubilejní 300. číslo, přiznali autoři, že přemýšleli, jestli vůbec a jak mají pokračovat dál. Od roku 2013, kdy časopis převzali od Burdy, se mnohé změnilo, nejen kalkulace rozpočtu a prodané kusy: "LEVEL se pro nás stal koníčkem, živí nás každého něco jiného. Vedli jsme dlouhé debaty, ve kterých figuroval i nápad se na všechno vykašlat. Je to časově náročné a fyzicky vyčerpávající."

Nakonec padlo rozhodnutí s vydáváním časopisu pokračovat, ovšem v pozměněné podobě a s novou krví. Tedy s posilami nabranými na základě nedávné výzvy o pomoc, aby měla dosavadní redakce s tvorbou méně práce. Výsledek představuje dnes vycházející 301. číslo s udrženou cenou 149 Kč.

"Vzali jsme to opravdu od podlahy a připravili novou strukturu časopisu, nové rubriky a v mezidobí jsme do našeho týmu přivítali i pár nových autorů," píše se v jeho úvodníku. V trafikách ho poznáte podle obálky se Zaklínačem, alternativně má být časem možné zakoupit i jednotlivé články v průběhu měsíce na webu.

Největší změna prý nastala v sekci recenzí, která se zmenšila rozsahem, ovšem ne počtem hodnocených titulů. LEVEL říká, že nechce soupeřit s herními weby v rozsahu textů, nedává mu to smysl, stačí prý formulace názorů stručně a jasně - ačkoli dříve se uvádělo přesně naopak, že právě z papíru se takové dlouhé články čtou pohodlněji než z obrazovky mobilu či monitoru. Vedle toho přibyla rubrika Esej o největších hitech, ale ne ve formě recenze.

Občasník: periodikum vycházející v nepravidelných nebo delších intervalech (zdroj: Wiki)

Nadále jinak platí, že časopis chce psát o hrách v širším kontextu, věnovat prostor vývojářům a zkoumat herní svět do hloubky. Vše má být nyní přehledněji uspořádáno, aby se usnadnila orientace.

"LEVEL je nyní rozdělen do několika základních bloků, přičemž dva největší, tedy „Hry" a „Scéna", v sobě zahrnují nejen staré známé rubriky, ale i novinky," vysvětluje redakce.

Co se (zatím) nemění, je jeho nepravidelné vydávání, takže příští číslo dorazí s delším odstupem až 3. dubna. Vedle chybějících lednových a březnových čísel bude nový LEVEL absentovat i v červenci a v září.

Read this next