If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Úplně každé letiště na světě v Microsoft Flight Simulator 2020

Včetně provozu na ploše a pozemních služeb - další video.

Až maniakální smysl pro detail studia Asobo pokračuje s místy, odkud budete moci ve hře startovat či tam přistát.

V Microsoft Flight Simulator 2020 najdete úplně každé letiště na Zemi, což znamená 37 tisíc manuálně editovaných ploch, včetně těch největších zapadákovů kdesi na louce v Maďarsku. Z toho 80 nejznámějších letišť pak bude pečlivě přetvořeno přesně dle předlohy, například JFK v New Yorku či LAX v Los Angeles.

Hlavní designér Sven Mestas říká, že vzali databázi z předešlého Microsoft Flight Simulator X a pak je upravili na základě satelitních snímků.

Dojde i na takové perličky pro piloty, jako jsou horská letiště pro miliardáře ve francouzském Courchevelu vedle sjezdovek v savojských Alpách, v americkém Aspenu či s obávanou dráhou do kopce v Nepálu, kde se stala řada nehod. Dále třeba Kadhdhoo na atolu Malediv, holandský ostrůvek Saba v Karibiku či rudé srdce Austrálie uprostřed pouště v Alice Springs.

Cover image for YouTube videoFeature Discovery Series Episode 6: Airports

Tím to ovšem zdaleka nekončí. Tvůrci budou věrně simulovat také běžný provoz na letištích, myslí tedy i na jednotlivé dráhy pro popojíždění či čekání ve frontě (včetně vlivu jejich různého povrchu), parkování letadel, silnice pro autobusy a servisní vozy, pracovníky na ploše a zařízení typu radar nebo ukazatel foukání větru.

U nejvíce ikonických letišť pak vytvořili unikátní okolní budovy či choboty pro nastupování pasážerů, přičemž piloti dopravních letadel budou moci zažádat letiště o zásobování jídlem, dočerpání paliva či napojení na elektřinu, naložení zavazadel, vytlačení od stojánky či jiné akce, přesně jako ve skutečnosti, pro což všechno budou existovat realistické animace, včetně řidičů, aby se tomu vdechl život.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Microsoft Flight Simulator (2020)

Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments