Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - neděle, 23. února

Falešné zvěsti o Sony, využití Unrealu v Mandalorian, další milion na GeForce Now, plány tvůrců Shadow Warrior...

"Dobré ráno s Eurogamerem" je originální koncept českého Eurogameru, který se od roku 2013 stal tak oblíbeným, že ho později přejaly jiné weby. Publikován je (ne)pravidelně dle časových možností ve všední dny týdne obvykle v 6:15 či v 9:15. Stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně.

- Sekne Sony s vývojem některých nových foťáků, aby raději měla dostatek pamětí DRAM na výrobu preferované PlayStation 5? Takové spekulace se šířily a měly se týkat Sony A7 IV / Sony A7S III, leč nejsou ničím podloženy. Věřit by se prý nemělo ani zprávám od Bloombergu o Sony, protože je původně pro japonský web napsal Mochizuki Takashi, kterého vyhodili za smyšlené články z Wall Street Journal či v poslední době stál za nepravdivou zprávou ohledně údajného prodeje foťákové divize Olympusu, což se později ukázalo být pouhou dezinterpetací.

- Zářijová výstava Tokyo Game Show 2020 se má soustředit na ostrý start cloudového hraní, příští generaci konzolí a 5G sítě, uvedli dlouho dopředu organizátoři.

- Tvůrci Shadow Warrior 2 a Hard Reset z Flying Wild Hog hodlají letos oznámit dva tituly. Poběží nově na Unreal Engine, protože jejich desetičlenný tým tvůrců enginu už nezvládal držet laťku s rychlým pokrokem, tudíž vlastní Roadhog Engine poslali k ledu.

- A ještě jednou o enginu: Crytek na březnové konferenci GDC předvede svůj CryEngine ve vybroušeném Neon Noir RT demu běžícím na mobilech Samsung Galaxy. Využije prý sílu rozhraní Vulkan na GPU Mali při optimalizaci systémových prostředků pro dosažení vyššího výkonu.

- Kterak trikové studio Industrial Light & Magic využilo Unreal Engine k některým novým technikám v seriálu The Mandalorian, předvádí jejich pětiminutové video. Například jak rychle dokáží změnit pozadí a zaznamenat výsledky s kamerou, což nahradilo dřívější náročnější postupy. Na Unreal Engine vznikla polovina seriálu.

Watch on YouTube

- GeForce NOW nasbíralo milion nových uživatelů od momentu, co opustilo betu, tedy za necelý měsíc. To odstranění her od Activision Blizzard prý bylo pouhým nedorozuměnín, tvrdí Nvidia, která doufá v jejich brzký návrat. Na službu se připravuje přidání 1500 titulů.

- K 5 milionům prodaných kusů Tekken 7 a k celkovým 49 milionům kusů této bojové série vznikl speciální artwork:

- Je možné, že brzy dojde ke slevě PlayStation Plus: Na Newegg totiž minulé dny proběhla krátkodobá akce, kde šlo roční členství získat za 40 dolarů, tedy za necelou tisícovku, přičemž běžně u nás stojí okolo patnácti stovek.

- Česká hra Space Engineers od Keen Software House konečně míří na Xbox One, stane se tak 15. dubna. Stát tam bude 20 dolarů a předobjednávající dostanou vstup do březnové bety.

Watch on YouTube

- Valve potvrdili platnost již déle známých HW požadavků Half-Life Alyx: Windows 10, Core i5-7500 / Ryzen 5 1600, 12 GB RAM a aspoň GTX 1060 / RX 580 s 6GB VRAM.

- Poznejte animátory z dánského studia IO Interactive, kteří kutí mj. příštího Hitmana:

Watch on YouTube

- Studiu Illfonic nestačí jen Predator: Hunting Grounds. Domluvilo se totiž s globální zábavní společností Endeavor, aby jim zařídila přístup k jiným známým značkám ze světa filmů či seriálů, na jejichž základě by mohli vyrobit další unikátní multiplayerové hry.

- Townsmen: A Kingdom Rebuilt, obdoba Settlerů s budováním města, je už k dispozici i pro PS4 a Xbox One:

Watch on YouTube

- Autoři nečekaně populární diablovky Wolcen se rozhodli omezit patche na jedenkrát týdně a nastavit limity počtu hráčů na serverech, aby předešli problémům se ztrátou dat a konektivitou, než vylepší infrastrukturu serverů.

- Do vydání Final Fantasy 7 Remaku zbývá už jen sedm týdnů, připomněl výrobce obrázkem:

- Představeny nové figurky z Minecraftu.

- Off-topic: nový filmový Batman zřejmě bude mít podtitul Vengeance.

- Na výroční remastery Vanquish si posvítili také Digital Foundry, když otestovali všechny verze:

Watch on YouTube

Read this next