Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Demo Resident Evil 3 bude, kvanta nových videí

Všichni jsou nadšeni.

Zaznívalo to v éteru často a Capcom tyto hlasy vyslyšel. Když se osvědčila hratelná ukázka u minulého dílu, konat se bude i tady.

Japonský výrobce na Twitteru oficiálně potvrdil, že vznikne demo Resident Evil 3. Zatím není jasné, kdy se tak stane ani co přinese, ale lze tipovat horizont příštích pár týdnů.

Dnes také bylo uvolněno embargo na dojmy reportérů z párhodinového testování novinářské preview-verze, odkud o víkendu unikla ta tuna screenshotů.

Všichni se víceméně shodují, že tento remake má velmi dobře našlápnuto, aby se stal úplně stejným hitem jako před rokem Resident Evil 2, ostatně tyto hry měly původně vyjít dohromady.

Trojka staví na designu dvojky, jen ji vylepšuje k dokonalosti. Tempo je kvůli pronásledování od Nemesis zběsilejší, i když občas nechá vydechnout při řešení hádanek či v interiérech budov, kam za vámi nemůže (jen zombíci). Nemesis ovládá i zbraně, dosáhne na dálku, občas vás předskočí a celkově je větší hrozbou než Mr.X.

Prostředí ulic je zde často otevřenější, ačkoli dojde i na klaustrofobická bludiště nebo na přesměrování vlaků metra, abyste získali únikovou cestu. Jen to chce dát si pozor na nebezpečné objekty, jako jsou dráty či barely plné benzínu. V boji se zase dost šikne schopnost plnohodnotného úkroku.

Podívejte se na nové záběry z hraní tohoto survival hororu plánovaného na začátek dubna, který má mít údajně hodně předobjednávek:

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Resident Evil 3: Nemesis

Nintendo GameCube, PS1

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments