If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sledujte debutové představení Baldurs Gate 3

Půjde hrát i ve 3D third-person kameře.

Ty uniklé screenshoty z dnešního rána trochu klamaly. RPG Baldurs Gate 3 totiž můžete hrát, v jakémkoli úhlu kameru chcete. Buď ve starém dobrém isometrickém z větší výšky, nebo přiblížit postavě a hrát klidně i ve 3D third-person jako třeba Dragon Age Inquisition.

Boje ovšem budou stále v tahovém režimu, do nějž přejdete velice plynule z prozkoumávání prostředí, zjistíte to vlastně dle objevivších se políček, kam se lze pohybovat (po vyčerpání svých možností, včetně vylezení někam vysoko, aktivujete soupeřův tah). Cokoli z inventáře se dá hodit na protivníka.

Řekl to šéf Larian Studios, Swen Wicke, během debutového představení hry na PAX East, který v živém přenosu sledovalo zhruba 25 tisíc lidí. Záznam ze skutečného hraní desítky minut, společně se dvěma parádními intro sekvencemi s draky, je zde:

Cover image for YouTube video

Vysoké investice a AAA ambice značí, že veškeré hlášky ve hře i ve filmových cutscénách jsou nadabované. Natočeno bylo do hry neuvěřitelných 1,5 milionu slov. Zpočátku si u své postavy upravíte následující vlastnosti: jméno, rasa a podrasa (vč. trpaslíka, elfa, polovičního elfa či člověka), třída (bude jich zatím šest, vč. čaroděje, klerika, bojovníka, rangera, rogue a warlock), původ (zatím šest na výběr), pohlaví a pozadí (šlechtic / kriminálník / bavič / hrdina lidu).

Tutoriál zatím není hotov, takže prezentující se po havárii přenesl k městu 200 mil východně od Baldurs Gate, kde nalezl řadu mrtvol. Tato konkrétní postava by se měla vyhnout slunečnímu svitu a tekoucí vodě. Dialogy jsou samozřejmě opět šité na míru vaší postavě a druhá strana dynamicky reaguje na to, co ji o sobě prozradíte, než s ní vytvoříte družinu.

Vývoj se zatím nachází ve fázi pre-alfa, takže nemáte dělat nějaké závěry z toho, co vidíte v současné rozpracované podobě s občasnými chybami. Early Access verze by měla být dostupná v řádu několika měsíců, ale zatím se neví, kdy bude připravena.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Baldur's Gate III

PS5, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments