Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pátek, 28. února

Kytara DOOM, obnovení her i po restartu, zdarma Black Desert Online, nález v Call of Duty...

"Dobré ráno s Eurogamerem" je originální koncept českého Eurogameru, který se od roku 2013 stal tak oblíbeným, že ho později přejaly jiné weby. Publikován je (ne)pravidelně dle časových možností ve všední dny týdne obvykle v 6:15 či v 9:15. Stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně.

- Xbox Series X bude umět obnovit rozehrané hry i po restartu konzole (např. kvůli systémové aktualizaci), řekl Major Nelson v podcastu. Má to být užitečné, protože updaty obvykle hry na Xbox One přerušily, takhle se hráči nebudou ani muset starat o uložené pozice, jak je známe dosud. Konzole také má mít jakýsi audio raytracing pro větší vtažení do hry, vábí Microsoft.

- Bethesda pořádá soutěž o unikátní kytaru DOOM Eternal:

- Hra Plague Inc o virové nákaze byla odstraněna z čínského App Store, protože ji tamní administrace kyberprostoru považuje za nelegální, tvůrci prý situaci nemohou nijak ovlivnit.

- Oficiální vzpomínka BioWare na hudbu z Mass Effect:

- Z konference GDC kvůli obavám o zdraví zaměstnanců vycouvali další významní účastníci: Epic Games, Microsoft (namísto účasti na místě chystá živá vysílání), Unity a další, de facto je celá akce zrušena.

- Speciální obal časopisu EDGE pro předplatitele potěší fanoušky Resident Evil 3:

- Ori and the Blind Forest se prý na Switch dařilo, uvedli tvůrci, ale aktuální díl zatím pro konzoli Nintenda potvrzen není. Will of the Wisps má mít třikrát větší rozsah než předchůdce.

- Nálezy na MP mapách Call of Duty, jako Bazaar či Piccadilly, signalizují, že Warzone mód by možná mohl vyjít už 3. března.

- Hideo Kojima bude oceněn nejvyšší cenou, co lze na BAFTA získat, za jeho kreativní přispění rozvoji her. Akce proběhne začátkem dubna.

- Destiny bude mít velkou obsahovou podporu po zbytek 2020 a nejspíš i v roce 2021, čili třetí díl se zdá být ještě dost daleko.

- První záběry z retro arkády Alien Hominid Invasion níže, narozdíl od předešlého dílu má mít nelineární strukturu levelů, postavených ze stovek ručně předpřipravených bloků města. Vyjde pro PC, Switch a Xbox, v co-opu si budete moci vybrat obtížnost:

Watch on YouTube

- MMORPG Black Desert Online můžete mít na Steamu zdarma a natrvalo, pokud si o hru požádáte do 2. března, stáhnete si jejích 34GB a aspoň jednou ji spustíte.

- Uvítáme, pokud nám v komentářích či emailem dáte vědět, jak jste byli s rubrikou "Dobré ráno s Eurogamerem" během celého února spokojeni a zda byste si ji přáli číst i v měsíci březnu - předem děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments