Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pondělí, 2. března

Náznak Silent Hill, hry zdarma od Epicu, vinyl Resident 3, obdoba GeForce Now od MS, sjezdy na kole levněji...

"Dobré ráno s Eurogamerem" je originální koncept českého Eurogameru, který se od roku 2013 stal tak oblíbeným, že ho později přejaly jiné weby. Publikován je (ne)pravidelně dle časových možností ve všední dny týdne obvykle v 6:15 či v 9:15. Stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně.

- V nadcházejícím týdnu budou na Epic Games Store od 5. března k mání tyto dvě hry zdarma: real-time strategie Offworld Trading Company a plošinovka Gonner. Epic také obvinil analytickou společnost SuperData z nepřesných dat, protože se mu nelíbí zpráva, že Fortnite dále klesají příjmy.

- Oznámen vinyl Resident Evil 3, z nějž si poslechnete remasterovanou hudbu z originálu z 1999 složenou autory Masami Ueda a Saori Maeda. Venku v dubnu 2020 pod taktovkou Laced Records za 33 liber.

- Ovladače AMD Radeon Adrenalin 2020 v nové verzi 20.2.2 přinášejí opravy pro Zaklínače 3, Metro Exodus a GTA5. Stahujte je odsud.

- Dle pohybů v databázi Steamu se zdá, že by tam mohlo brzy dorazit The Division 2, které bylo předtím exkluzivitou Epicu.

- Insider Brad Sams s kontakty v Microsoftu tvrdí, že Microsoft chystá obdobu služby GeForce Now, která prý umožní streamovat PC hry, které už z dřívějška vlastní na Steamu či Epic Games Store, přes xCloud do mobilních telefonů či tabletů.

Watch on YouTube

- Switch v lednu 2020 tvořil 52% z prodaného herního hardwaru v Evropě, Asii a Africe, přičemž zařídil meziroční nárůst o 17 procent. Oproti tomu PS4 prodala polovinu z 15 milionů her. GTA5 zůstalo mezi nimi jedničkou a pouze jediná novinka se dostala do TOP 20 (DBZ Kakarot).

- S delším odstupem od vydání CD Projekt publikoval oficiální videonávod, kterak přenést uložené pozice ze Zaklínače 3 na GOG či Steamu do verze hry pro Nintendo Switch:

- Dalším odpadlíkem z GDC je Amazon, zatímco za oběť koronaviru padl i fanouškovský festival EVE Online od CCP na Islandu. Capcom zase odpískal turnaje Brussels Challenge 2020, Norcal Regionals 2020 a April Annihilation 2020. Bez diváků bude také progamingová akce Intel Extreme Masters v Polsku.

- Nová taktická FPS od Riot Games (League of Legends), která má být mixem mezi Counter-Strike a Overwatch s důrazem na postavy, má dle uniklého obrázku údajně mít název Valorant (kódové označení Project A). Že fanoušky této firmy zajímá, značí šestnáct tisíc odběratelů Twitter účtu, ač zatím nic nenahodil.

- Ke stažení už je z PS Store ta zkušební verze, Last Chance Trial, pro Nioh 2. Obsahuje tři masivní levely, i editor postav, pokrok ale nebude přenesen do plné verze.

- Taktická střílečka Insurgency: Sandstorm od New World Interactive a Focus Home Interactive snažící se napodobit Call of Duty má termín pro konzolovky: 25. srpna dorazí na PS4/X1.

Watch on YouTube

- Mnozí vývojáři nejsou rádi za změny, které učinil GOG ohledně vracení peněz, prý s tím nebyli dopředu seznámeni. Třicet dnů na refundaci považují za mnohem více, než je nezbytné pro vyzkoušení hry. Mnoho z nich by se tempem hodina denně stihlo v klidu dohrát a autoři za to nic nedostanou, bojí se.

- Únorový deníček o změnách v Crusader Kings 3 se zaměřuje na systém životního stylu. Únorová aktualizace destruktivních závodů Wreckfest zase dodala dvě nové tratě a řadu vylepšení:

Watch on YouTube
Watch on YouTube

- Gearbox na PAX East naznačil, že se o GodFall dozvíme něco již velmi brzy.

- Descenders je hra o extrémním sportu, ve které budete na kole sjíždět nejrůznější kopce, lesní tratě či skokánky. K příležitosti vypuštění dodatečného obsahu byla zlevněna o 40 procent:

Watch on YouTube

- Kojima Productions se omluvili, že byli poslední dobou ticho, a dle fotky s nápisem Pyramid někteří vydedukovali, že tak mohou naznačovat Silent Hill.

- Afterparty od tvůrců Oxygen zamíří 6. března na Switch:

Watch on YouTube

Read this next