Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Z dema Final Fantasy se vyklubal velký hit, dva technické rozbory

Je takřka bezchybné.

Včerejší PS4 demo Final Fantasy 7 Remaku potvrdilo, že se nám tady rýsuje značný budoucí hit a určitě zatím největší hra začátku letošního roku.

Za úvodní den získalo téměř deset tisíc hodnocení pouze na americkém PlayStation Store, kde má pět hvězdiček. Oproti tomu třeba takové Dreams je i po pár týdnech jen na dvou tisíci uživatelských známkách.

Podle technických rozborů je tento moderní převod PS1 klasiky na Unreal Engine 4 takřka bez chyb, již nyní v mimořádně vybroušeném a vyladěném stavu, navzdory spoustě času zbývajícího do premiéry 10. dubna.

Kolegové z Digital Foundry ocenili zejména nasvícení, efekty a kvalitu modelů i obrazu, která v obdobných demech před vydáním nebývá na takové úrovni optimalizace.

Watch on YouTube

Zamrzí snad jedině běh pouze v 30fps, který je však hladký. Mnozí proto doufají v potenciální konverzi na PS5, která by jednou třeba mohla být ve vyšším frameratu.

Hru chválí také VGTech, který hovoří o dynamickém rozlišení na PS4 Pro mezi 2133x1200 a 2880x1620. Na starém modelu PS4 to je pak mezi 1600x900 a 1920x1080, pod nějž to ale klesá jen vzácně.

Watch on YouTube

Final Fantasy 7 Remake měl dle slov tvůrců původně přinést více vedlejších misí, ale aby dokázali zachovat vysokou kvalitu obsahu, raději je vyškrtli a nechali na příští kapitolu, na které se už začíná pracovat. Ve hře také budou různé obleky Cloud, Tifa a Aerith pro sekvence Wall Market.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Final Fantasy VII Remake

Video Game

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments