Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - čtvrtek, 5. března

Nový začátek Half-Life, hezčí Gears, přírůstky Game Pass, lanaření ze Sony, MP do Snipera, Batmobile z filmu...

"Dobré ráno s Eurogamerem" je originální koncept českého Eurogameru, který se od roku 2013 stal tak oblíbeným, že ho později přejaly jiné weby. Publikován je (ne)pravidelně dle časových možností ve všední dny týdne obvykle v 6:15 či v 9:15. Stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně.

- I v měsíci únoru 2020 opět vzrostla návštěvnost Eurogamer.cz o několik procent ve všech hlavních ukazatelích. A to navzdory faktu, že byl o dva dny kratší než předtím leden. Děkujeme moc za vaši přetrvávající přízeň, setrvání na úrovni okolo 100 tisíc unikátních návštěvníků měsíčně (Google Analytics) je pro nás motivací do budoucna.

- Mezi březnovými přírůstky na Xbox Game Pass nebude pouze to nové Ori, nýbrž i další hry: NBA 2K20 (už nyní), The Lord of the Rings: Adventure Card Game, Mother Russia Bleeds, Pikuniku, Train Sim World 2020 a State of Decay 2 re-edice.

- Phil Spencer naznačil, že se nejspíš připravuje update Gears 5 pro Xbox Series X. Prý vypadá báječně, jako ještě nikdy předtím.

- Xboxový boss také vyslyšel nápad fanouška a dal svým podřízeným za úkol zpracovat novou funkci do Xboxu, aby si lidé mohli vybrat, které hry budou vyjmuty z automatických aktualizací. Některé objemné, jako pro Apex Legends či Call of Duty, totiž způsobují překročení měsíčního limitu dat u poskytovatelů připojení a jsou vlastně zbytečné, když člověk dané hry aktivně zrovna nehraje. Spencer to prý řeší tak, že hry, které nemíní hrát, raději úplně odinstaluje, aby se mu do nich nestahovaly updaty.

- Náhled na PS4 téma na motivy už hotového Final Fantasy 7 Remaku, které bude dostupné všem od 10. dubna, ale lze ho získat zahráním dema.

- Valve slíbili, že headsety Valve Index VR bude opět možné zakoupit od 9. března, takže se to chce připravit, abyste měli zapnutou peněženku na Steamu (přes jeho podporu).

- Half-Life: Alyx jinak vnímají jako návrat do tohoto herního světa a jako takový nový počátek série, nikoli jako uzavření něčeho.

- Proč sakryš byl jen ten autobus opožděn? Na vtipnou chybu v Mashinky upozornil jejich tvůrce Honza Zelený:

- Bývalý senior designér bojů God of War a hlavní tvůrce kreatur v Mass Effect se přidal ke studiu inXile Entertainment vlastněném Microsoftem.

- Ze Sony lanařil i Google: přetáhl veteránku Shannon Studstill (výkonná producentka posledního God of War z 2018 a bývalou šéfku studia v Santa Monice) do nově založeného studia v Playa Vista, které se bude zabývat exkluzivními tituly pro Stadia a novými značkami.

- Dodatečný obsah, který byl ve VR odnoži L.A. Noire: The VR Case Files na PS4, se po letech zpřístupnil i do předešlé PC verze.

- Ve fantasy MMORPG Black Desert Online se už rozběhl cross-play mezi PS4 a Xbox verzemi.

Watch on YouTube

- Vzhledem k dění v Los Angeles s koronavirem, když tam byl vyhlášen stav zdravotní nouze, se momentálně u organizátorů přehodnocuje, jestli se vůbec bude konat červnová výstava E3 2020.

- Do Sniper: Ghost Warrior Contracts byl přidán slíbený multiplayer, pouze jednoduchý se třemi režimy Quick Play, Deathmatch a Team Deathmatch.

- Do Sea of Thieves v dalším updatu 11. března přibude nová kampaň Tall Tale (Heart of Fire) či házecí zbraň nazvaná Blunderbomb, nastínili Rare.

- Malé video o zbraních a výbavě z Minecraft Dungeons:

- Příští projekt studia Sabotage (po The Messengers) bude oznámen 19. března na jarní rovnodennost.

- Off-topic: první pohled na Batmobile z chystaného filmového Batmana:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments