Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

HBO vyrobí seriál dle prvního dílu The Last of Us

S Naughty Dog a tvůrcem Černobylu.

Každý by chtěl napodobit výsledky Zaklínače, který na Netflixu ukázal, že dobře zpracovaný TV seriál podle hry může sklidit obrovský úspěch napříč různými druhy zábavního průmyslu, i pomoci originálu k opětovnému odbytu.

O to samé se nyní pokusí konkurenční HBO, které se domluvilo přímo s Naughty Dog na převedení událostí prvního dílu The Last of Us do nového seriálu, možná i s pár věcmi z dvojky.

Sehnalo pro to vyloženě hvězdnou sestavu: Neil Druckmann nebude na vše pouze dohlížet, nýbrž napíše scénář, společně s Craigem Mazinem, který je odpovědný za povedený Černobyl.

Pro něj to prý je naplnění snu, který měl po mnoho let, a je mu ctí spolupracovat s kreativním mozkem slavného herního studia, kterého považuje za nejlepšího vypravěče v herní branži. Druckmann naopak prohlásil, že si nedovede představit někoho povolanějšího než Craiga, který minule v seriálu o ukrajinské katastrofě vytvořil intenzivní, stresující a emocionální dílo.

Jak uvedl Hollywood Reporter, zatím není známo datum premiéry seriálu, ale má to být brzy.

Každopádně má jít pouze o první počin ze zamýšlených mnoha od Sony Pictures Television a PlayStation Productions ohledně převodu populárních herních sérií na seriálové obrazovky.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Last of Us

PS3

The Last of Us: Part 2

PS4

See 1 more
Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments