If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem - pondělí, 9. března

Koronavirus a Take 2, Full Throttle 2020, MediEvil 2, sexualita Ellie, pád Uncharted...

"Dobré ráno s Eurogamerem" je originální koncept českého Eurogameru, který se od roku 2013 stal tak oblíbeným, že ho později přejaly jiné weby. Publikován je (ne)pravidelně dle časových možností ve všední dny týdne obvykle v 6:15 či v 9:15. Stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně.

- Šéf herní divize analytické firmy IHS Markit Piers se domnívá, že počáteční prodeje PlayStation 5 a Xbox Series X budou vyšší, než tomu bylo při startu předešlé generace konzolí.

- Film Uncharted přišel o dalšího režiséra, protože ten poslední utrpěl úraz při lezení na horu Mount Kinabalu na malajské části Bornea.

- Scénárista Craig Mazin ujistil, že v TV seriálu The Last of Us nebudou měnit sexualitu Ellie, která je, jak známo, na holky.

- Take 2 se slovy jeho CEO Strausse Zelnicka koronaviru nebojí: ačkoli na globální finanční trhy může poškodit, tak na herní průmysl prý výrazně nedopadne. Tento vydavatel je v klidu, protože jeho zaměstnanci mohou pracovat na dálku z domova a omezit služební cesty, které nepřejí produktivitě. Zelnick také připomněl, že v USA je 25 milionů případů běžné chřipky, kvůli níž tam ročně zemře 30-60 tisíc lidí ročně, o čemž se nikde nepíše.

- Právě Take 2 jsou další firmou, která nechala ze služby GeForce Now zmizet všechny své tituly. Nvidia s ní prý jedná o jejich opětovném zařazení do nabídky, která tak zchudla o Civilizaci či Borderlands. Naopak plnou podporu GeForce Now vyjádřil Tim Sweeney za Epic, což se netýká jen Fortnite, ale i jejich exkluzivit, které se rozhodnou do toho jít.

- Příští hrou od studia Frogwares (Sherlock Holmes), které válčí s bývalým vydavatelem o práva na hry, bude nepřekvapivě opět detektivní singleplayerová adventura s bohatým příběhem. Prý se poučí ze zkušeností z The Sinking City a přinese řadu vylepšení.

- Full Throttle 2020 je povedeným fanouškovským 3D trailerem ke klasické motorkářské adventuře od LucasArts.

- Studio Other Ocean popřelo, že by dělalo na spekulovaném remaku MediEvil 2 či jakýchkoli jiných MediEvil projektech. Pokud by je však Sony znovu oslovila, moc rádi by do něčeho takového šli.

- Early Access etapa vrtulníků Comanche upřesněna na 12. března:

- Profesionální hráčka Counter-Strike u brazilského soudu dostala odnětí svobody na 116 let za podvody s provozováním obchodu, který nedoručoval zásilky zákazníkům.

- Plants vs Zombies: Battle for Neighborville je k dispozici předplatitelům služby EA Access.

- Bleeding Edge, dle médií dobrá rubačka, která uspokojí hráče Overwatch, představila nového bojovníka Mekko, prvního Ranged Tanka:

- Hideo Kojima zváží přidání Photo režimu do PS4 verze Death Stranding, protože prý dostává spoustu požadavků hráčů na toto téma.

- The Music of Red Dead Redemption 2: Original Score bude 10. dubna za 38 dolarů kompilací dvou vinylů s třiceti skladbami ze hry. Kdo si je předobjedná, získá některé z nich dopředu ke stažení.

- State of Decay 2: Juggernaut Edition bude vedle Steamu a Windows Store nakonec k dispozici i z Epic Games Store.

- Dreams bylo v únorovém žebříčku pátou nejstahovanější plnou hrou z PlayStation Store. Jedničkou se stalo zlevněné The Division 2, následované GTA5, Call of Duty a NBA2K20.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments