Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PlayStation 5 představí Sony už zítra

Konečně nastane den D.

Konečně nastane moment, který měl podle některých spekulací přijít už v půlce února, ale Sony na to tehdy nebyla připravena.

Uvidíme ten "nejvíce vzrušující hardware za posledních dvacet let", jak to nazval jeden technicky založený člověk z branže dle redaktora Kotaku, Jasona Schreiera. Tomu přizvukuje hlavní programátor enginu z id Software, Billy Khan, podle jehož zkušeností s devkitem to je úžasná mašinka.

"Společnost Sony Interactive Entertainment (SIE) právě oznámila, že zítra bude uveřejněna prezentace systému PlayStation 5 na PlayStation Blogu, jejímž autorem nebude nikdo jiný než Mark Cerny, architekt systémů PS4 a PS5. Nenechte si tuto prezentaci ujít, již zítra v 17:00 našeho času."

Půjde o živé vysílání na této adrese, v němž nám bude poskytnuto hluboké ponoření se do architektury konzole a jak to ovlivní budoucnost her.

Zatím není jasné, jestli uvidíme i design PS5, ale bylo by na čase. Naopak na zveřejnění finální ceny či data vydání bychom si v tuto chvíli nevsadili.

Co zatím o PS5 víme? Říjnové informace z Wired, že bude mít exkluzivní hry pro start, že se na ni vyvíjí snáze než na minulé generace, jak vypadá devkit na fotce či že se největší trumfy teprve dozvíme.

Z neoficiálních věcí k PS5 nejvíce frčela fanouškovská reklama na PS5 ovladač, spekulace o údajné ikoně PS5 na japonské homepage, to o návratu Ratchet and Clank, to o 11 teraflopech výkonu či předpovědi analytika o odbytu.

Read this next