Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Domácí karanténa přeje hraní her, nový rekord Steamu

+ komentář českého tvůrce kamionů.

Domácí specializované obchody s hrami zápolí, kterak doručit všechny objednávky domů k zákazníkům, když se z prodejen staly jen výdejny zboží a na řadě míst, například ve velkých obchodních centrech, musely být nevyhnutelně uzavřeny. Některá média, včetně českého Eurogameru, zase doplatila na náhle uzavřené hranice s jedinou možností jejich pěšího přechodu pro návrat do ČR, nečekaně zrušené lety, zákazy vstupu cizinců do okolních zemí, uvíznutí v zahraničí či nakažení klíčových redaktorů koronavirem.

Avšak něčemu karanténa a nucené zůstání doma s home-office velmi přeje. Ano, je to hraní her přes Steam.

Tato digitální platforma Valve tento týden znovu trhla rekord 21 milionů hráčů, kteří hráli ve stejné chvíli. Překonal tak svůj vlastní rekord 18,8 milionu hráčů z předešlého měsíce.

"Lze vysledovat i regionální korelaci s tím, jak virus postupuje světem. Na přelomu ledna a února se hodně zvýšila prodejní čísla z Číny, ale ta se podle nejčerstvějších údajů už vrací k normálu. Naopak třeba poslední dva až tři týdny se viditelně zvedla čísla v Itálii. To by potvrzovalo vztah k tomu, jak se kde vyhlašuje pro populaci doporučení minimalizovat vycházení z domova," doplnil Pavel Šebor z SCS Software (tvůrci Euro Truck Simulator) pro dnešní online zpravodajství ČT24.

Watch on YouTube

Read this next