If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Australané vykupují staré konzole, aby se doma v izolaci nenudili

A zachráníte svět v opačném režimu Plague Inc?

U nás důchodci ve velkém kupují paštiky, těstoviny, droždí a toaletní papír. V zahraničí na to jdou jinak, což odpovídá i větší kupní síle.

Australané prý nyní v panice vykupují z obchodů staré herní konzole PlayStation 4 a Switch, aby se nenudili v domácí izolaci nařízené státem kvůli epidemii koronaviru.

Píše o tom tamní list 9News s odkazem na obchod JB Hi-FI, který hlásí, že mu zejména u hybridního zařízení Nintenda nezbyly žádné zásoby a další zboží dorazí až v dubnu.

Chození do parku či běhání podél moře nahradí nejčastěji hry Call of Duty: Modern Warfare či Madden NFL 20. Australané prý také často sáhli po výbavě domácí posilovny, počítačích a monitorech.

Podobné zprávy dorazily také z USA: insider Benji-Sales na Twitteru napsal, že ze svých zdrojů zaslechl, že jak PS4, tak Switch šly v uplynulých sedmi dnech velmi na odbyt.

Ndemic Creations, tvůrci populární mobilní hry Plague Inc. mezitím oznámili přípravu nového režimu, který vzniká v reakci na ohlasy fanoušků i na spolupráci s WHO.

Jeho cíl bude přesně opačný než v originální hře (přizůsobit virus a nakazit co nejvíce lidí, jak to jen jde): tentokrát musíte omezit šíření viru a souběžně vylepšovat zdravotnické systémy, vyhlašovat karantény či sociální odstup, přesně jako to teď probíhá ve skutečném světě, což si prý autor hry před osmi lety nedokázal vůbec představit. Krom toho věnuje 250 tisíc dolarů na boj s virem.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments