Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Krabicovky Resident Evil 3 se někde mohou zdržet, ale v ČR budou včas

Není nutno se varováním Capcomu znepokojovat.

Je to v podstatě totožná zpráva, jakou jsme slyšeli minulý týden od Square Enix ohledně jiné velké hry příštích týdnů, Final Fantasy 7 Remaku.

Na druhou stranu je potřeba ji vnímat pozitivně, protože tím hlavním je, že nedochází k nějakému odložení hry na později, jak se spekulovalo začátkem roku. Naopak, stále platí oficiální termín začátkem dubna pro všechny verze (PC, PS4, Xbox One).

Výrobcům totiž docvaklo, že teď, v době povinné domácí izolace a karantény, je vlastně ta nejpříhodnější doba pro vydání velkých her, protože lidé mají spoustu času je hrát, když nechodí do práce ani ven a mohou si je naplno užít. Toto hledisko zjevně převážilo ostatní rizika, týkající se spojování námětu hry s koronavirovou krizí apod.

Capcom pouze dnes varoval, že "některé evropské trhy mohou postihnout určitá zdržení s dodávkou a dostupností fyzického zboží, což se samozřejmě týká i her".

Nicméně podle informací, které máme, u nás nic takového nenastane: v České republice vyjde krabicový Resident Evil 3 včas! Čili platí zde ten původní termín, 3. dubna 2020 - není s tím prý žádný problém a vše bylo řádně ošetřeno v předstihu.

A při současném zpomalení PlayStation Network je možná lepší sáhnout po krabicovce, než se pokoušet stahovat digitální verzi rychlostí šneka z online služeb.

"Pozorně následujeme oficiální nařízení vlád států, abychom upřednostnili bezpečnost našich fanoušků, zaměstnanců i partnerů. Jsme proto v častém kontaktu s místními distribučními partnery a obchody na každém evropském trhu, abychom jim doručili kopie, jak to lokální podmínky dovolí," vysvětluje Capcom na Twitteru záležitost týkající se pouze jiných zemí Evropy. Ty může postihnout prodleva kvůli kolonám kamionů na zavřených hranicích a přísnějším kontrolám:

Read this next