If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Skuteční závodníci z MotoGP změří své síly v online soutěži již tuto neděli

Pozvánka do MotoGP eSport Championship.

Pro většinu lidí je MotoGP víc než jen sport - je to vášeň a leckterému fanouškovi může dlouhé odloučení od závodů vadit. Kvůli dlouhodobé globální epidemii koronaviru však mají lidé mnohem závažnější problémy než to, že jim utíká sport nebo zábava. Proto chce MotoGP vložit všechno do rukou hráčů, aby si to mohli vyzkoušet a trochu jim to prozářilo tyto těžké dny - tohle všechno začíná u virtuálních závodů, ale rozhodně to jimi nekončí.

Brzy se několik největších jmen v tomto sportu - od velikánů, jako jsou Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) a člen týmu Maverick Viñales nebo třeba Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT), Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) a úřadující mistr Marc Marquez (Repsol Honda Team) - vrátí do akce, ale tentokrát budou online hrát oficiální videohru MotoGP™ od vývojářského studia Milestone. Jelikož má MotoGP™ eSport Championship našlápnuto do roku 2020, máme skvělou příležitost podívat se, co dokážou ve virtuální realitě... a to už v neděli!

Trať pro virtuální závod bude úchvatný Autodromo del Mugello, šest kol po digitální reprodukci jedné z těch nejlepších závodních tratí na světě. Právě zde se rozhodne o vůbec prvním vítězi virtuálního závodu. Těsně před začátkem rozhodne o startovním pořadí pětiminutové kvalifikační kolo. Celá událost včetně kvalifikace se bude vysílat v 15:00 (SELČ) v neděli 29. března na motogp.com, esport.motogp.com a na vybraných televizních stanicích, jakož i na sociálních sítích včetně YouTube (na kanálech MotoGP™ a MotoGP™ eSport), a na Twitteru, Instagramu a Facebooku MotoGP™ eSport (na stránkách MotoGP™ i MotoGP™ eSport).

Zde je oficiální soupiska závodníků a screenshoty s jednotlivým jezdci:

  • Repsol Honda Team: Marc Marquez, Alex Marquez
  • Monster Energy Yamaha MotoGP: Maverick Viñales
  • Aprilia Racing Team Gresini: Aleix Espargaro
  • Team Suzuki Ecstar: Alex Rins, Joan Mir
  • Petronas Yamaha SRT: Fabio Quartararo
  • Red Bull KTM Tech 3: Iker Lecuona, Miguel Oliveira
  • Pramac Racing: Francesco Bagnaia

A zde jsou potvrzené stanice, které budou závod vysílat: DAZN ESPAÑA, SKY ITALIA, CANAL+, BT, SERVUS, EUROSPORT, OTE, SWISSTV, VIASAT, POP, SPORTTV, SPORT5 ISRAEL, SPORTKLUB, MTV FINAND, NBC a ESPN LATAM.

A to ještě není všechno. Kromě virtuálního závodu si fanoušci nyní mohou užít spoustu dalších závodů, protože motogp.com zpřístupňuje veškerý obsah - od závodů přes rozhovory po dokumenty a všechno mezi tím - zadarmo prostřednictvím zkušební lhůty VideoPass, která bude platit až do začátku závodů*. Součástí je archiv závodů od roku 1992 až do Qatar GP 2020, takže fanoušci si mohou užít každičký okamžik z nedávné historie MotoGP™, kdykoliv budou chtít. *vyjma Francie a Itálie

Zadarmo jsou rovněž všechny dokumenty, které popisují slavné okamžiky závodníků, jako jsou Marc Marquez, další mistři světa Jorge Lorenzo a Casey Stoner, a zároveň se věnují historii sportu. Dostupné jsou rovněž první dvě epizody Off the Racing Line, které se zaměřují na život mimo trať velikánů, jako jsou Jack Miller (Pramac Racing) a Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3).

Zábavu a aktivitu fanoušků můžete najít rovněž na řadě sociálních sítí. MotoGP™ nedávno požádalo své příznivce na Twitteru o fanouškovské kresby, aby světu představilo neuvěřitelný tvůrčí talent z celého světa. Na výtvory se můžete podívat pomocí hashtagu #MotoGPArt - ty nejlepší najdete ve virtuální galerii ZDE. V rámci příběhů na Instagramu se dvakrát týdně konají kvízy a spoustu dalšího obsahu okolo turnaje a závodníků najdete i na TikToku. Nový seriál na IGTV, Facebooku a YouTube přinášejí ještě víc obsahu a MotoGP™ několikrát do týdne rovněž uvádí klasické závody prostřednictvím Facebook Live.

Takže zatímco budeme čekat na to, až se nám do života vrátí slunce, užijte si esportovní soutěžení a sledujte hvězdy typu Rossiho v našem virtuálním závodu. A pak se vraťte k archivu, projděte si všechno, co máte rádi, a dožeňte všechno, co vám uteklo.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

MotoGP 20

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

About the Author

Redakce

Contributor

Comments