Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odtajněna velikost Final Fantasy 7 Remaku

+ pre-load raději začne dříve.

Vzhledem ke složitějšímu zásobování než obvykle musela být změkčena některá běžná opatření proti únikům, v důsledku čehož se krabicovky remaků Resident Evil 3 či Final Fantasy 7 daly pokoutně sehnat dlouhé týdny před oficiálním termínem vydání.

Některé obchody v Evropě či Austrálii je prý dokonce začaly oficiálně prodávat předčasně (např. EBGames.au či JB Hi-fi), což v momentální krizové době asi výrobce tolik trápit nebude, hlavní pro ně teď je, že se fyzické kopie ke koncovým zákazníkům vůbec mají jak dostat.

Díky tomu vyplavalo na povrch, že tato první kapitola Final Fantasy 7 Remake zabere po instalaci na PS4 hutných 100 GB prostoru.

Vyplývá to z fotky krabičky, kterou někdo zveřejnil na Twitteru.

Jak víme z dřívějška, hra vycházející až 10. dubna (s roční exkluzivitou/zpožděním ostatních verzí) se nezvykle nachází na dvou Blu-Ray discích, z nichž jeden je použitý pro instalaci. Tahle hra bude zkrátka obrovský macek, co se týče spotřeby dat.

Protože PlayStation Network je přetížena a zpomalena, došlo také ke změně, od kdy půjde pre-loadovat digitální verzi FF7R.

Namísto původně avizovaného 7. dubna se tak stane již zítra, 2. dubna, patrně aby lidé měli více času na dokončení stahování, když by jelo pomalejší rychlostí. Někteří uživatelé hlásí, že jim download 100 GB dat přesto zabere celý týden, takže možná je šikovnější a jednodušší sáhnout po krabicovce.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Final Fantasy VII Remake

Video Game

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments