If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Last of Us 2 odloženo na neurčito kvůli koronaviru

Oficiálně - zdůvodnění + nové screenshoty.

Před okamžikem dorazila od Sony zpráva, kterou jsme nechtěli vůbec slyšet, ale byla asi nevyhnutelná.

Odložila očekávanou PS4 exkluzivitu The Last of Us 2 z konce května na neurčito.

Není to tentokrát kvůli stavu vývoje hry, Naughty Dog říkají, že se již nacházejí uprostřed fáze finálního opravování chyb. Viníkem je však koronavirus a související problémy.

"Globální krize nám po logistické stránce znemožňuje nabídnout hráčům zážitek, jaký si zaslouží," vysvětlila Sony, proč se k tomu rozhodla, i proč potkalo zdržení také Iron Man VR.

Jinými slovy, nebýt současných restrikcí kvůli pandemii, asi by nic nebránilo v uvedení hry 29. května na pulty obchodů. Avšak spousta obchodů je zavřených, nefunguje distribuce jako normálně, takže než aby vyšla jen digitálka či docházelo ke zdržení pár dnů či týdnů v různých koutech světa, tak raději odsun postihl všechny verze. Pokud by hra vyšla jen v některých regionech či verzích, existuje riziko, že by byl ostatním prozrazen předčasně příběh a podobně.

Naughty Dog dle vyjádření na Twitteru doufají, že skluz nebude moc dlouhý. Prý chtějí, aby přistupovali ke všem hráčům férovým způsobem.

"Ačkoli hru již dokončujeme, logistické otázky nemáme v naší moci a nedokážeme mít premíéru The Last of Us 2 tak, aby nás to uspokojilo. Chceme se ujistit, že všichni si zahrají v tu samou dobu, aby měli co nejlepší zážite. Než vyřešíme tyto problémy, hru pozdržíme, a dáme vám vědět, jakmile budeme mít něco nového," vysvětlili.

Že bude vlajková PS4 hra odložena, to bylo delší dobu víceméně jasné z naprostého ticha od února, z toho, že se nic nedělo ohledně rezervace prostoru v médiích. I kvůli citlivému námětu, který se točí okolo infikovaných, což je momentálně po celém světě s koronavirem velké téma a mohlo by to hře uškodit v případě nějaké mediální kauzy, ačkoli na druhou stranu by nyní musela být prodejnost rekordní, když lidé musejí povinně zůstat doma a nudí se.

Jako kompenzaci nám byly aspoň poskytnuty nové obrázky níže. Coby nové okno vydání se nabízí konec června, pokud by krize ustala, pravěpodobnější je však spíš konec prázdnin či září, kde už je beztak přeplněno. Kdyby se ani toto nezvládlo, patrně Sony nezbyde, než z tohoto titulu udělat cross-gen hru pro PS4 i PS5.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Last of Us: Part 2

PS4

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments