Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Chtěli byste další remaky Resident Evil? Osmička prý už příští jaro

Průzkum Capcomu + spekulace o pokračování.

V pátek vydaný Resident Evil 3 se opět stal hitem, stejně jako před rokem dvojka. Otázka na stole tedy zní jasně: chtěli byste něco dalšího takového, nebo už byste byli přejedeni?

Capcom rozeslal svým zákazníkům v asijským zemích anketu právě na toto téma.

Ptá se jich, jestli by si koupili příští remake, nebo zda už jich mají plné zuby. Případně i na to, co by řekli, pokud by další remake byl exkluzivně jen na novou generaci konzolí.

Japonský výrobce bohužel nespecifikoval, o které hře mluví - jestli o remaku Resident Evil 4, který by teď přišel běžně na řadu, ale byl už modernizován na jiné platformy mnohokrát, nebo méně profláklé a známé odbočky Code: Veronica, což by bylo rozhodně lepší.

Watch on YouTube

Mezitím se znovu daly do pohybu spekulace o novém pokračování Resident Evil, opět od insidera s přezdívkou Dark Golem.

Podle něj je plán vydat už v 1. čtvrtletí 2021 čerstvý díl Resident Evil 8 (možná nesoucí podtitul Village) v pohledu z vlastních očí (jako sedmička), ale původně tato hra byla koncipována jako Revelations 3.

Capcom údajně nechtěl, aby byla mezi sedmičkou a osmičkou ještě větší mezera, takže tenhle projekt upřednostnil, i protože měl velmi kladné ohlasy na interní testování.

Nadále platí, že tam potkáte vlkodlaky i zasněženou evropskou vesnici, přesto prý dochází k určitým změnám konceptu, aby hra seděla mainstreamovému publiku, upravují se příběh, postavy atd. Proto už některé starší úniky nemusí být úplně přesné, každopádně faktem je, že RE8 bude cross-gen hra, čili jak pro PS4, tak pro PS5.

Ústřední roli tady prý sehraje redesignovaný Chris Redfield, který potká nový typ nepřátel v podobě čarodějnice.

Read this next