Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zaklínač 3 na celkovém odbytu 28 milionů kusů, loňský rok druhý nejlepší

+ rozložení dle platforem, regionů a krabicovek/digitálek.

CD Projekt Red dnes publikoval finanční výsledky za rok 2019, který byl pro něj obrovským úspěchem díky seriálu na Netflixu.

Zaklínač 3 se loni prodával skvěle i díky konverzi pro Nintendo Switch. Ta dokázala za ani ne tři měsíce nasbírat 700 tisíc kusů, což je vzhledem k jejím nízkým výrobním nákladům nepochybně ohromně ziskové.

Celkově je hra už na 28,3 milionu prodaných kusů. Nejlépe frčela v rok vydání 2015 (9,4 milionu) a druhým nejlepším rokem byl ten loňský (6,6 milionu), právě díky nastartování zájmu seriálem na americké streamovací službě se udalo dodatečných 5 milionů kusů.

PC verze se na celoživotním odbytu Zaklínače 3 podílela zhruba 12 miliony kusů, PS4 verze 11 miliony a Xbox One verze 4 miliony (thx DarkDetectiveNL).

Podívejte se na rozložení platforem a jak šel čas s prodeji tohoto oblíbeného fantasy akčního RPG (kompletní PDF prezentace zde), které kdysi u prvního dílu nikdo neznal a panovaly obavy, jestli bude Američany vůbec zajímat. A nyní je z něj jedna z nejsilnějších značek v herní branži:

Velice zajímavý je i pohled, které regiony odbyt ve 2019 zařídily (Afrika 0,3%, Austrálie jen 2%). Nebo že ve 2015 byla drtivá většina prodejů v krabicové podobě, zatímco loni už to skončilo ještě drtivějším vítězstvím pro digitální verze:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Complete Edition

Nintendo Switch

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments