Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení samostatné odbočky XCOM: Chimera Squad

Se svěžími zvraty ve staré hratelnosti - detaily, videa, brzký termín.

Nejen tou květnovou konverzí XCOM 2 Collection pro Nintendo Switch budou živi Take 2 a Firaxis.

Už na 24. dubna před okamžikem ohlásili vydání nečekané samostatné odbočky série, XCOM: Chimera Squad. Navíc bude zpočátku na Steamu stát jen 10 dolarů, až od května se cena navýší na dvojnásobek, což je též nezvyklé. Debutový trailer:

Watch on YouTube

Zápletka se má tak, že lidstvo po letech cizácké nadvlády vyhrálo bitvu o Zemi. Ale když Overlordi z planety prchli, nechali za sebou některé vojáky. Nyní, pouhých pět let po událostech XCOM 2, se lidé a cizáci snaží spolupracovat na civilizaci kooperace a koexistence.

Vytvořili proto City 31, model míru ve světě po invazi. Nicméně ne všichni obyvatelé Země s touto aliancí mezi rasami souhlasí. Stanete se proto členem tzv. Chimera Squad, elitní jednotky složené z lidských i cizáckých agentů, kteří kooperují na zničení podzemních hrozeb, které mohou město uvrhnout do chaosu.

Každý agent má být unikátní a disponovat speciálními taktickými schopnostmi, i mít vlastní motivaci, proč se k Chimera Squad přidal. Proto budou vysláni vyšetřit a utkat se s nebezpečím v různých čtvrtích City 31.

Celkově má jít o nový zážitek, který prý inovuje tahový styl XCOMu za pomoci strategie, týmové spolupráce (kooperativní souhra při vhodném složení agentů) a nové hratelnosti pro splnění úkolu v jednotlivých misích s novou strukturou (coby série oddělených explozivních přepadení, aby to bylo stále intenzivní a nepředvídatelné).

Jak tomu rozumět, ptáte se? Například prokládaným pořadím tahů v novém automatickém systému, s alternativním střídáním, kdo je právě na tahu (ať už z řad vašich či nepřítele). Breach mód zase bude o tom, že vrhne vaše jednotky ihned do víru akce, se strategickým umístěním postav do různých míst vstupu a koordinace jejich plánů dle specifických stylů. Video z hraní s názorným předvedením všeho:

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

XCOM: Chimera Squad

PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments