If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Šéf nejmocnějšího vydavatele dal všem zaměstnancům své číslo kvůli COVID-19

+ aktivita Bungie na pomoc zdravotníkům s Destiny 2.

Přístup předních herních firem ke koronavirové krizi je různý. Někdo pošle rovnou balík peněz potřebným, což je možná nejlepší a hlavně nejrychlejší. Někdo daruje hry zdarma hráčům, aby se tak zabavili a nechodili ven, někdo jiný vydá drobné DLC za pár dolarů a čistý zisk z něj pak věnuje nemocnici apod.

Jeden z nejmocnějších lidí v branži, prezident Activision Blizzard, Bobby Kotick, na to šel úplně jinak, velmi nestandardně, o čemž informovala stanice CNBC.

Zhruba před měsícem prý poslal úplně všem 10 tisícům zaměstnanců email, v němž jim dal své osobní telefonní číslo, aby se mu napřímo ozvali, když budou cokoli potřebovat, co se týče zdravotních otázek. Prý to dosud funguje výborně a kontaktovaly ho už stovky lidí, z nichž jen pár bylo pozitivních na COVID-19.

Activision jinak zaměstnancům na home-office zaplatili upgrade domácího internetového připojení, aby je nezdržovalo čekání. HR oddělení makající 24 hodin denně prý poskytuje duševní podporu při práci na dálku, která může být při nezvyku leckdy složitá. Stejně jako jiné firmy také dovolilo vzít si domů potřebný hardware k výkonu povolání nebo jim platí soukromé doktory či hlídání dětí. Až se lidé budou smět vrátit do kanceláří, budou tam na ně čekat nová opatření pro ochranu zdraví a větší hygienu.

Výrobce Call of Duty také financuje výzkum nového testu krve na kalifornské univerzitě v Los Angeles, aby byl široké veřejnosti přístupný zalevno a do patnácti minut od provedení.

Kotick patří mezi kontroverzní osobnosti kvůli tomu, že si před lety vyplatil více než třistanásobek běžného platu zaměstnance firmy. Po vyhlášení fiskálního roku tím rekordním zase propustil 800 lidí, což nazval krvavou lázní.

Cover image for YouTube videoActivision Blizzard is doing for employees during coronavirus: CEO

Se svou troškou do mlýna přišli také Bungie, bývalí spolupracovníci Activision, s nimiž se před časem rozešli.

Na této stránce Guardian's Heart lze přispět minimálně 20 dolarů zdravotníkům pracujícím v první linii, za což ve hře Destiny 2 dostanete speciální symbol.

Řeší to přes Direct Relief, humanitární organizaci aktivní ve více než padesáti státech. Za úvodních 24 hodin vybrali více než 350 tisíc dolarů - více zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
See 2 more

Call of Duty: Warzone

PS4, Xbox One, PC

Destiny 2

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments