Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Ghost of Tsushima by posunuto být nemělo, česká sběratelka

Nadějný vývoj + padesátihodinový fan-plakát The Last of Us 2.

Vzhledem k odkladu The Last of Us 2 z konce května na neurčito panovaly vážné obavy, jestli tohle náhodou nepostihne i další očekávanou PS4 exkluzivitu Ghost of Tsushima, nebo jestli třeba nebude muset dílu od Naughty Dog udělat místo.

Můžeme vás uklidnit: výpravnou cestu napříč Japonskem z roku 1274, kde mongolská armáda během invaze zabrala ostrov Tsushima, si užijete skutečně už toho 26. června 2020, jak se plánovalo.

Nasvědčuje tomu hned několik nových indicií.

Předně, hra od studia Sucker Punch už úspěšně prošla ratingovým procesem v Austrálii, všimli si TwistedVoxel. Kvůli silným výrazům, násilí a lehké nahotě tam bude doporučena pro děti až od 15 let (v USA bude mít od ESRB rating pro dospělé).

To znamená, že Ghost of Tsushima už je nyní de facto dokončen a jen se dolaďuje (podobně jako třeba Cyberpunk 2077). Pro srovnání, takové The Last of Us 2 stále ještě rating u protinožců nezískalo. Hry tam obvykle dostávají věkové doporučení pár měsíců před reálným vydáním, např. Uncharted 4 vyšlo v květnu 2016 a rating obdrželo koncem března téhož roku.

Dále, domácí obchod JRC před pár dny nahodil na svou facebookovou stránku vábení, že již brzy bude mít v nabídce sběratelskou edici s maskou a obsahem jako ve světě (cena zatím není známa). Pokud by se snad schylovalo ke zpoždění, patrně by se toto nyní nedělo a vyčkávalo by se.

V neposlední řadě i vícero zdrojů sítě Eurogamer zaslechlo, že uvedení Ghost of Tsushima ještě před začátkem letních prázdnin by mělo stále platit a že se už nijak nebude měnit, nehledě na vývoj situace s koronavirem.

Mimochodem, co říkáte na tento neuvěřitelně detailní fanouškovský plakát na motivy The Last of Us 2? Grafik Kaden Swart s jeho přípravou strávil 50 hodin a vysloužil si tak ocenění od tvůrců hry na Twitteru.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Ghost Of Tsushima

PS4

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments