If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Battlefield 5 dostane ještě poslední přídavek

První obrázek s náznakem dějiště.

Dlouhou mezeru mezi únorovým updatem Battlefield 5 (šestá kapitola Into the Jungle) a příštím dílem Battlefield 6 chystaným na podzim 2021 pro nextgen platformy vyplní ještě něco menšího.

EA, kteří zápolí s prací na dálku a jinými dopady krize, dnes na homepage oznámili, že to bude letos v červnu nový "samostatný update" (asi neznamená, že by nevyžadoval základní hru).

Soubor s prvním obrázkem se jmenuje Libya.jpg, dle autorů to je jen pracovní označení pro novou mapu, nikoli nutně potvrzení dějiště na severu Afriky. To nicméně vyloučeno není, vzhledem k vyprahlosti prostředí to asi někde v Evropě nebude...

Fanoušci jsou z toho zklamaní, protože doufali v nějaké rozšíření s Východní frontou či Normandií, tedy zásadní bitvy druhé světové války, ale nic takového se bohužel do této hry už konat jistojistě nebude. Rozkouskování na tolik kapitol a postupně vydávaných slíbených režimů zřejmě Battlefield 5 celkově moc nepomohlo (hraje ještě letos někdo Firestorm?) a lze tipovat, že se z toho výrobce do budoucna poučí.

Přesný výčet nového obsahu zatím není znám, pouze další zbraně a vyladění hry.

Následovat budou týdenní odměny za herní měnu, různé události a jiné akce pro udržení komunity při životě. Dění okolo současné kapitoly se uzavře koncem dubna.

DICE jinak nadále pracují na anticheatovací ochraně a vyzvali k nahlášení všech, o nichž si myslíte, že podávdějí.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 5

PS4, Xbox One, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments